Langyosítsd meg a tejet, majd oldd fel benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd felfutni körülbelül 10 perc alatt. Ezalatt mérd ki a lisztet és a sót, majd olvaszd fel a vajat.
Az élesztő felfutásához fontos, hogy a tej langyos legyen – ne forró!
A lisztet keverd össze a sóval, majd add hozzá a felfutott élesztős tejet és az olvasztott vajat. Gyúrd sima, rugalmas tésztává. Letakarva keleszd 1 órán át.
A jól kidolgozott tészta sima és nem ragad – ha szükséges, egy kevés liszttel segíthetsz rajta gyúrás közben.
A finomra vágott vöröshagymát dinszteld meg kevés olajon, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, és pirítsd készre. Vágd apróra a savanyú uborkát, és keverd hozzá a töltelékhez a legvégén.
A savanyú uborka kellemesen pikánssá teszi a tölteléket – ne főzd vele sokáig, csak keverd bele a végén!
A megkelt tésztát oszd 8 részre. Egyenként nyújtsd ovális formára, kanalazz a közepükre a húsos töltelékből, hajtsd félbe, és nyomd le a széleket.
A tészta széleit enyhén nedvesítsd be, hogy jól összetapadjanak és ne nyíljanak szét sütés közben.
Egy mélyebb serpenyőben hevíts olajat 170°C-ra. Süsd ki a tésztákat oldalanként 2-3 perc alatt, míg aranybarna nem lesz. Papírtörlőn csepegtesd le.
Ne zsúfold túl a serpenyőt – így az olaj hőmérséklete stabil marad, és a tészta nem ázik el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.