LangyosĂtsd meg a tejet, keverd el benne az Ă©lesztĆt Ă©s a cukrot. Hagyd felfutni 10 perc alatt. Közben mĂ©rd ki a lisztet, a sĂłt, Ă©s olvaszd fel a vajat.
Az Ă©lesztĆ akkor fut fel jĂłl, ha a tej langyos â ne legyen se tĂșl hideg, se tĂșl meleg.
Keverd össze a lisztet, sĂłt, felfuttatott Ă©lesztĆt Ă©s az olvasztott vajat. GyĂșrd sima tĂ©sztĂĄvĂĄ, majd letakarva keleszd 1 ĂłrĂĄn ĂĄt meleg helyen.
Ha meleg helyen keleszted a tĂ©sztĂĄt (pl. langyos sĂŒtĆben), gyorsabban megkel, de ne legyen forrĂł a környezet.
Egy serpenyĆben dinszteld meg az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt, add hozzĂĄ a darĂĄlt hĂșst, sĂłzd, borsozd, Ă©s pirĂtsd teljesen kĂ©szre.
A hĂșst közepes lĂĄngon pirĂtsd, hogy ne engedjen tĂșl sok levet â Ăgy Ăzesebb lesz a töltelĂ©k.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8 egyenlĆ rĂ©szre. NyĂșjtsd ovĂĄlisra, kanalazz rĂĄ töltelĂ©ket, hajtsd fĂ©lbe, Ă©s nyomd le a szĂ©leket. Tedd Ćket sĂŒtĆpapĂros tepsire.
Ha tĂșl vastag a tĂ©szta, a közepĂ©n nem fog ĂĄtsĂŒlni â törekedj egyenletes vĂ©konysĂĄgra.
Kend meg a tĂ©sztĂĄk tetejĂ©t felvert tojĂĄssal, majd 180°C-ra elĆmelegĂtett sĂŒtĆben sĂŒsd Ćket kb. 20-25 percig, amĂg aranybarnĂĄk nem lesznek.
A tojĂĄsos kenĂ©s szĂ©p fĂ©nyt Ă©s arany szĂnt ad a tĂ©szta felĂŒletĂ©nek â ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.