Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.
A quinoa főzéséhez használhatsz zöldséglevest is a víz helyett, hogy ízletesebb legyen.
A friss spenótleveleket öblítsd le, és helyezd el egy nagy tál aljára.
A spenótot alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a homokot és a földet. Használhatsz bébispenótot is, az nem igényel annyi előkészületet.
Szeleteld fel az avokádót, és rendezd el a spenót tetején.
Az avokádó akkor jó, ha enyhén puha, de nem nyomódik be túlságosan. Locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Tedd a főtt quinoát a spenót és avokádó mellé, majd locsold meg olívaolajjal és lime-lével.
Használj extra szűz olívaolajat, mert az intenzívebb ízt ad. A lime levét frissen facsard ki.
Szórd meg pirított dióval, és ízesítsd sóval és borssal.
A diót serpenyőben vagy sütőben pirítsd meg, hogy intenzívebb íze legyen. Vigyázz, hogy ne égjen meg!
Tálalás előtt díszítsd friss korianderrel és lime szeletekkel.
A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriander ízét. A lime szeletekkel még frissebbé teheted a tálat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.