Lime-os quinoa Buddha-tál spenóttal

Lime-os quinoa Buddha-tál spenóttal

A lime-os quinoa Buddha-tál spenóttal egy frissítő és tápláló étel, amely tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához. A lime citrusos íze, a spenót frissessége, a quinoa könnyedsége és a pirított dió ropogóssága harmonikus ízvilágot teremt. Az avokádó krémes textúrája gazdagítja az ételt, amely gyorsan elkészíthető, mégis laktató.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
310 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Quinoa
100 g Friss spenót
1 db Lime
1 db Avokádó
30 g Pirított dió
15 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Bors
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.

    A quinoa főzéséhez használhatsz zöldséglevest is a víz helyett, hogy ízletesebb legyen.

    2

    A friss spenótleveleket öblítsd le, és helyezd el egy nagy tál aljára.

    A spenótot alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a homokot és a földet. Használhatsz bébispenótot is, az nem igényel annyi előkészületet.

    3

    Szeleteld fel az avokádót, és rendezd el a spenót tetején.

    Az avokádó akkor jó, ha enyhén puha, de nem nyomódik be túlságosan. Locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.

    4

    Tedd a főtt quinoát a spenót és avokádó mellé, majd locsold meg olívaolajjal és lime-lével.

    Használj extra szűz olívaolajat, mert az intenzívebb ízt ad. A lime levét frissen facsard ki.

    5

    Szórd meg pirított dióval, és ízesítsd sóval és borssal.

    A diót serpenyőben vagy sütőben pirítsd meg, hogy intenzívebb íze legyen. Vigyázz, hogy ne égjen meg!

    6

    Tálalás előtt díszítsd friss korianderrel és lime szeletekkel.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriander ízét. A lime szeletekkel még frissebbé teheted a tálat.