A búzalisztet és a szemeskukoricát keverd össze, adj hozzá egy csipet sót, és fokozatosan adagolj hozzá vizet, hogy formázható tésztát kapj.
A tészta legyen rugalmas és nem túl száraz. Ha túl kemény, adj hozzá egy kis vizet, ha túl puha, adj több lisztet.
A marhahúst vágd fel apró darabokra, és párold meg a felaprított hagymával és fokhagymával.
A húsdarabokat kisebb darabokra vágva gyorsabban átsülnek, és könnyebben keverhetők a szószba.
Adjuk hozzá a zöldség alaplevet, köményt, sót, borsot, és főzzük tovább, amíg a hús teljesen megpuhul.
A hús puhulásához szükséges idő a hús fajtájától függ. Ha szükséges, pótolj vizet, hogy a szósz ne legyen túl sűrű.
A tésztát kis golyókká formáljuk, majd a közepükbe egy kis adag húsos keveréket töltünk. A golyókat formázzuk kerekre, és tartsuk formájukat a sütés során.
A töltelékek ne legyenek túl nagyok, mert ha túl sok hús kerül a tésztába, akkor nehezen sülnek át.
A formázott tésztákat forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát.
Az olaj hőmérséklete legyen közepes, hogy a tészta ne égjen meg, de jól átsüljön.
Tálald a sülteket friss korianderrel és rizses körettel.
A koriander frissessége és az alaplé gazdag íze kiegyensúlyozza az étel fűszerességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.