Litti marhahússal, friss korianderrel tálalva

Litti marhahússal

A Litti egy hagyományos indiai étel, amelyet különféle töltelékekkel, például marhahússal vagy zöldségekkel töltenek meg. Az étel jellemzője a fűszeres, gazdag töltelék, amelyet egy rugalmas, gluténmentes tésztába csomagolnak. Az ízek és fűszerek összeérnek a sütés során, így egy rendkívül ínycsiklandó ételt eredményeznek. A koriander és a friss fűszerek egyedi karaktert adnak az ételnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
100 g Szemes búza
300 g Marhahús (szűzpecsenye)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Zöldség alaplé
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzalisztet és a szemeskukoricát keverd össze, adj hozzá egy csipet sót, és fokozatosan adagolj hozzá vizet, hogy formázható tésztát kapj.

    A tészta legyen rugalmas és nem túl száraz. Ha túl kemény, adj hozzá egy kis vizet, ha túl puha, adj több lisztet.

    2

    A marhahúst vágd fel apró darabokra, és párold meg a felaprított hagymával és fokhagymával.

    A húsdarabokat kisebb darabokra vágva gyorsabban átsülnek, és könnyebben keverhetők a szószba.

    3

    Adjuk hozzá a zöldség alaplevet, köményt, sót, borsot, és főzzük tovább, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A hús puhulásához szükséges idő a hús fajtájától függ. Ha szükséges, pótolj vizet, hogy a szósz ne legyen túl sűrű.

    4

    A tésztát kis golyókká formáljuk, majd a közepükbe egy kis adag húsos keveréket töltünk. A golyókat formázzuk kerekre, és tartsuk formájukat a sütés során.

    A töltelékek ne legyenek túl nagyok, mert ha túl sok hús kerül a tésztába, akkor nehezen sülnek át.

    5

    A formázott tésztákat forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát.

    Az olaj hőmérséklete legyen közepes, hogy a tészta ne égjen meg, de jól átsüljön.

    6

    Tálald a sülteket friss korianderrel és rizses körettel.

    A koriander frissessége és az alaplé gazdag íze kiegyensúlyozza az étel fűszerességét.