Loco Moco tofupogácsával, burgonyapürével és szezámmaggal

Loco Moco Tofupogácsával

A Loco Moco egy hagyományos hawaii étel, amelyet főként egy tál rizs, hamburgerpogácsa, tojás és pörkölt szójaszósz alkot. A vegán változatában a húspogácsa tofuval helyettesíthető, ami egy könnyebb, növényi alapú alternatívát ad. A tofupogácsa egy szaftos és fűszeres változata a klasszikus burgerpogácsának, és tökéletesen illik a burgonyapüréhez. Ez a recept ideális választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni a hawaii konyha ízeit, miközben vegetáriánus vagy vegán ételt keresnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tofu
100 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
2 db Burgonya
1 csésze Saláta
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut nyomkodd össze egy villával, hogy apró darabokra essen szét. A fokhagymát és a vöröshagymát finomra aprítjuk.

    A tofu jól nyomkodva elérhetjük, hogy ne legyen vízes, és könnyebben formázható legyen a pogácsa.

    2

    Egy tálban keverd össze a tofut, zsemlemorzsát, tojást, fokhagymát, vöröshagymát, szójaszószt és a fűszerpaprikát. Ízesítsd sóval és borssal.

    A zsemlemorzsa segít a pogácsáknak, hogy jobban összeálljanak, és a tofut könnyen formázhatóvá tegye.

    3

    A tésztát jól gyúrd össze, majd formázz belőle 4-6 kis pogácsát.

    A pogácsákat egyenletesen formázd, hogy minden darab egyenletesen süljön.

    4

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és a tofupogácsákat mindkét oldalukon süsd aranybarnára, kb. 4-5 percig oldalanként.

    Használj közepes hőmérsékletet, hogy a pogácsák ne égjenek meg, de szép ropogósak legyenek.

    5

    Közben főzd meg a burgonyát: hámozd meg, vágd kockákra, és forrald fel vízben 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A burgonyát jól főzd meg, hogy krémes legyen, de ne főzd túl, hogy ne essenek szét.

    6

    Amikor a burgonya elkészült, tedd őket egy tálba, és töröld át egy villával. Ízesítsd sóval és borssal.

    A burgonya püré legyen krémes, ha szükséges egy kis olívaolajat is hozzáadhatsz.

    7

    Készítsd el a tálalást: egy tányérra helyezd a pürézett burgonyát, tedd rá a tofupogácsákat, majd szórj rá szezámmagot és salátát.

    A salátát frissen tálald, hogy ropogós maradjon és feldobja a fogást.