A lazacfilét vágd apró kockákra. Ügyelj arra, hogy a szeletek egyenletesek legyenek, így az ízek jobban átjárják majd a halat.
Friss, minőségi lazacot használj, hogy az ételnek gazdag és puha legyen az íze.
Az ananászt hámozd meg, távolítsd el a kemény középső részt, majd vágd kis kockákra. Az ananász édes, friss íze remekül kiegészíti a lazacot.
Friss ananászt használj, mert a konzerv ananász sokkal lágyabb és édesebb lehet, ami nem biztos, hogy passzol a recepthez.
A vöröshagymát vágd apró kockákra, majd tedd a lazac mellé. Ha túl erős a hagyma íze, tartsd egy kevés hideg vízben, hogy enyhítsd a csípősségét.
A hagyma friss, roppanós marad, ha nem szeleteled túl vékonyra.
A lime-okat facsard ki, és a levét öntsd a lazacra és ananászra. Az újabb frissítő citrusos íz jól harmonizál a hal és a gyümölcs édes-savanyú keverékével.
Ha nem találsz lime-ot, helyettesítheted citrommal, de a lime frissessége különlegesebbé teszi az ételt.
Adj hozzá friss koriandert, apróra vágva. Ez ad egy friss, gyógynövényes ízt, ami kiemeli a hal és az ananász természetes ízét.
Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted friss petrezselyemmel.
Apróra vágd a chili paprikát, és add a keverékhez. Ha szeretnéd kevésbé csípősre, vágd ki a magját és a fehér részeit.
A chili adj egy kis pikáns ízt a fogásnak. Ha nem szereted a csípős ételeket, használj kevés chili pelyhet.
Sózd és borsozd a keveréket, majd óvatosan keverd össze az összes hozzávalót, hogy minden egyenletesen be legyen vonva a lime és fűszerek ízével.
A só és bors mennyiségét ízlés szerint módosíthatod. Ha túl sós, egy kis lime-ot adhat hozzá.
Hűtsd le a lomi salmon-t legalább 30 percig a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a hal a lime levétől enyhén megpuhuljon.
Minél tovább pihenteted, annál intenzívebb lesz az íz. Ha nincs időd, 10-15 perc is elegendő.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.