Lomo saltado sertĂ©shĂșssal frissen tĂĄlalva

Lomo saltado sertĂ©shĂșssal

A lomo saltado egy klasszikus perui Ă©tel, amely a dĂ©l-amerikai konyha egyik legkedveltebb fogĂĄsa. Az Ă©tel a hagyomĂĄnyos stir-fry mĂłdszerrel kĂ©szĂŒl, hĂșsos zöldsĂ©gekkel Ă©s szĂłjaszĂłsszal gazdagĂ­tva. Az eredeti vĂĄltozatot marhahĂșssal kĂ©szĂ­tik, de a sertĂ©shĂșs is tökĂ©letes alapanyag, amely gazdag, szaftos Ă­zeket ad az Ă©telnek. A lomo saltado gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©s egyszerƱen Ă­nycsiklandĂł, Ă­gy tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy gyors, de Ă­nycsiklandĂł vacsorĂĄhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g SertĂ©shĂșs (karaj vagy comb)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 1 db Piros paprika
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. Vörösbor
⭕ 2 ek. Koriander
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. FƱszeres sĂł
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 200 g FƑtt rizs

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertĂ©shĂșst vĂĄgd csĂ­kokra, majd sĂłzd, borsozd, Ă©s egy serpenyƑben olĂ­vaolajon sĂŒsd meg, amĂ­g a hĂșs szĂ©pen megpirul.

    A hĂșs akkor lesz igazĂĄn omlĂłs, ha közepes lĂĄngon pirĂ­tod, hogy ne szĂĄradjon ki.

    2

    A hagymåt és a paprikåt vågd csíkokra, a paradicsomot pedig apró kockåkra.

    A paprika és a paradicsom friss ízt ad a lomo saltadónak, érdemes friss zöldségeket hasznålni.

    3

    A megpirĂ­tott hĂșs mellĂ© add hozzĂĄ a hagymĂĄt, paprikĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd Ƒket 2-3 percig.

    A zöldsĂ©geket ne pirĂ­tsd tĂșl, hogy megƑrizzĂ©k a frissessĂ©gĂŒket.

    4

    A szĂłjaszĂłszt Ă©s a vörösbort add hozzĂĄ, majd keverd jĂłl össze a hozzĂĄvalĂłkat. FƑzd mĂ©g pĂĄr percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A vörösbor segĂ­t kiemelni a hĂșs Ă­zĂ©t, Ă©s gazdagĂ­tja az Ă©tel Ă­zvilĂĄgĂĄt.

    5

    TĂĄlalĂĄskor szĂłrd meg a lomo saltadĂłt friss korianderrel, Ă©s tĂĄlald fƑtt rizzsel.

    A koriander frissességet ad, és szép zöld színt hoz az ételbe.