A meleg vízben oldjuk fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy felfusson.
Fontos, hogy a víz ne legyen túl forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt.
A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, sót és a reszelt narancshéjat.
A narancshéj friss, citrusos íze különlegessé teszi a tésztát, érdemes friss narancsot használni.
Öntsük hozzá az élesztős keveréket a lisztes keverékhez, majd keverjük össze alaposan. Amikor a tészta összeállt, takarjuk le és hagyjuk kelni 1 órán át meleg helyen.
A tészta akkor lesz kész, amikor a térfogata duplájára nő.
Amíg a tészta kel, melegítsük fel az olajat egy mélyebb serpenyőben vagy fritőzben 170-180°C-ra.
Ellenőrizhetjük a megfelelő olajhőmérsékletet, ha egy kis tésztát dobunk az olajba: ha az azonnal felfújódik és aranybarna lesz, akkor ideális a hőmérséklet.
A megkelt tésztát egy evőkanál segítségével formáljunk kis golyókká, és óvatosan helyezzük őket az olajba. Süsd őket 2-3 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A golyókat folyamatosan forgasd az olajban, hogy egyenletesen süljenek.
A kész loukoumades-t szedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn. Tálalás előtt locsold meg mézzel, és szórd meg porcukorral.
A méz és porcukor kombinációja adja meg a hagyományos loukoumades édességét és finom ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.