Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
A só egyenletes eloszlása érdekében alaposan keverd össze a liszttel.
Adj hozzá a ghít vagy olajat, és keverd el, hogy morzsás állagú legyen.
A ghí vagy olaj segít abban, hogy a luchi ropogósabb legyen.
Fokozatosan add hozzá a vizet, miközben gyúrod a tésztát. Addig dolgozd, amíg sima és rugalmas lesz.
Ne adj hozzá egyszerre sok vizet, mert a tészta ragacsos lesz. Inkább fokozatosan adagold, amíg el nem éred a megfelelő állagot.
Takard le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a tészta könnyebben nyújtható lesz.
Oszd a tésztát 10 egyenlő részre, majd formázz belőlük kis golyókat.
A golyók egyenletes méretűek legyenek a szép végeredmény érdekében.
Nyújtsd ki a golyókat kb. 10 cm átmérőjű, vékony körlapokká.
A luchi akkor lesz a legjobb, ha vékonyra nyújtod.
Melegíts fel bő olajat egy serpenyőben közepesen magas hőmérsékletre (kb. 180°C).
Az olajnak elég melegnek kell lennie, hogy a luchi gyorsan felfúvódjon és ne szívjon magába túl sok olajat. Ha nem elég meleg az olaj, a luchi zsíros lesz.
Süsd a luchikat egyenként, 10-15 másodpercig az egyik oldalukon, majd fordítsd meg, és süsd még 10 másodpercig, amíg felfúvódik és aranybarna lesz.
Ne süsd túl a luchikat, mert megkeményednek. A cél az, hogy aranybarnák és ropogósak legyenek.
Szedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
Minél hamarabb szedd ki a papírtörlőre, annál kevésbé lesz olajos a luchi.
Tálald frissen, hagyományosan aloo sabzival (burgonyás curryvel) vagy édes mártásokkal.
A luchit a legjobb frissen tálalni, mert akkor a legropogósabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.