A lutefisket alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a sót, majd tedd egy edénybe, és főzd közepes lángon 20-30 percig.
A lutefisket ne főzd túl, mert akkor túlságosan puha lesz és elveszíti az ízét.
Miközben a hal fő, a barna sajtot reszeld le finomra, és készíts elő egy kis serpenyőt.
A barna sajt a legfinomabb, ha frissen reszelt, így próbáld meg frissen reszelni.
A vajat hevítsd fel a serpenyőben, és add hozzá a reszelt barna sajtot. Folyamatosan kevergetve pirítsd, amíg a sajt teljesen elolvad és karamellizálódik.
A sajtot lassan pirítsd, hogy elkerüld az égést és megőrizd az ízét.
Miután a lutefisk kész, helyezd a halat tányérra, és öntsd rá a karamellizált sajtot.
A lutefiskot jól le kell engedni, hogy ne maradjon rajta túl sok víz, így az étel íze intenzívebb lesz.
Locsold meg áfonyasziruppal, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A szirup édes íze jól kiegyensúlyozza a hal sósságát, és friss petrezselyemmel még ízletesebbé válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.