Házi Magnum Almond jégkrém, vastag mandulás csokoládébevonattal, rusztikus háttérrel tálalva

Magnum Almond

A Magnum Almond a klasszikus jégkrémek egyik legkedveltebb változata, ahol a selymes vaníliás belső egy roppanós csokoládé- és mandulakéreg alatt bújik meg. A házi változat előnye, hogy teljesen természetes alapanyagokból készül, így a végeredmény nemcsak finomabb, hanem egészségesebb is. Technikai tipp: a mandulát mindig pirítsd meg előre, mert így intenzívebb ízt ad, és nem ázik el a mázban. A csokoládé és mandula párosítása minden harapásban különleges textúrát nyújt – ez az édesség nemcsak nyári hűsítő, de bármilyen alkalomra stílusos desszert. A vendégeid garantáltan megkérdezik majd: „Ez tényleg házi?”

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
2540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 ml Tej
200 ml Tejszín
3 db Tojássárgája
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd belseje
200 g Étcsokoládé
2 ek. Kókuszolaj
80 g Pirított, durvára vágott mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet és tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, majd lassú tűzön melegítjük, de nem forraljuk.

    A vaníliarúd helyett használhatsz vanília kivonatot is, de a rúd intenzívebb ízt ad. A vaníliarúd héját ne dobd ki, tedd a cukortartóba, hogy vaníliás cukrot kapj.

    2

    A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként hozzáadjuk a meleg tejes keveréket, folyamatos keverés mellett. Ezt visszaöntjük a lábasba.

    A tojássárgákat alaposan keverd ki a cukorral, hogy ne maradjanak darabosak. A meleg tejes keveréket lassan csorgasd hozzá, hogy a tojássárgák ne főjenek meg.

    3

    Alacsony hőfokon, állandó keverés mellett főzzük, míg a krém sűrűsödni kezd és bevonja a fakanalat. Ezután teljesen lehűtjük, majd fagylaltgépbe töltjük vagy kézzel fagyasztjuk, félóránként átkeverve.

    Nagyon fontos, hogy alacsony hőfokon főzd a krémet, és folyamatosan keverd, mert könnyen leéghet. A krém akkor jó, ha bevonja a fakanalat, és ha húzol egy vonalat az ujjaddal a fakanálon, a vonal nem folyik össze azonnal.

    4

    A krémes fagylaltot formákba adagoljuk, és legalább 4-6 órára fagyasztóba tesszük, míg meg nem szilárdulnak.

    Használhatsz speciális jégkrémformákat, de ha nincs, akkor kis poharakba vagy joghurtos dobozokba is töltheted. Fontos, hogy a formákat jól zárd le, hogy ne képződjön jégkristály a fagylalt tetején.

    5

    Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk a kókuszolajjal, majd hozzákeverjük a pirított, durvára vágott mandulát. A keveréket kissé visszahűtjük.

    A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé könnyebben olvadjon és szép fényes legyen. A mandulát pirítsd meg sütőben vagy serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze.

    6

    A teljesen megfagyott jégkrémeket kivesszük a formából, és gyorsan belemártjuk a csokis-mandulás mázba. A bevonat azonnal megdermed. Tipp: használj keskeny, mély edényt.

    A jégkrémeket nagyon gyorsan kell bemártani a csokoládéba, mert különben elolvadnak. Ha a csokoládé túl sűrű, adj hozzá még egy kevés kókuszolajat.

    7

    A kész jégkrémeket sütőpapíros tálcára tesszük, majd 10–15 percre visszatesszük a mélyhűtőbe, hogy a bevonat teljesen megszilárduljon. Tálalásig fagyasztva tároljuk.

    A mélyhűtőben a csokoládé teljesen megszilárdul, és nem fog leolvadni a kezedben.