Egy közepes lábosban olvaszd meg a cukrot közepes hőfokon, amíg aranybarna karamellé válik.
Ne keverd a cukrot amíg olvad, mert kristályosodhat. Csak akkor keverd, ha már elkezdett olvadni.
Add hozzá a vajat, és keverd, amíg teljesen felolvad és egyenletes állagot kap.
A vaj hozzáadása gazdagabbá teszi a karamellt.
Öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd keverd folyamatosan, amíg a karamell teljesen feloldódik.
Óvatosan öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, mert a karamell fröcsöghet.
Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés meleg karamellás tejet, hogy temperáld a tojásokat.
A temperálás megakadályozza, hogy a tojások összeugorjanak, amikor a forró karamellhez adjuk őket.
A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
Ne forrald fel a keveréket, mert a tojások kicsapódhatnak.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot és a mézet, majd hagyd teljesen kihűlni.
A vanília és a méz még gazdagabbá teszi a karamellás ízt.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.
A fagylaltgép biztosítja a legkrémesebb állagot.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
A gyakori keverés itt is kulcsfontosságú a sima állag eléréséhez.
Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), készítsd el a fehér csokoládébevonatot.
Győződj meg róla, hogy a fagylalt teljesen megfagyott, mielőtt belemártod a csokoládéba.
Olvaszd fel a fehér csokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.
A kókuszolaj segít a csokoládénak folyékonyabbnak maradni, és megakadályozza a gyors megkeményedést.
Mártsd bele a fagylaltgombócokat a fehér csokoládéba, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára, és helyezd vissza a fagyasztóba 10 percre, hogy a bevonat megdermedjen.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a fagylaltgombócok hozzáragadjanak a tálcához.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy a csokoládé ne legyen túl kemény.
Ez a lépés biztosítja, hogy a csokoládé ne legyen túl kemény és könnyen harapható legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.