Magnum Caramel Gold fagylalt fehér csokoládé bevonattal tálalva

Magnum Caramel Gold

A karamell és a fehér csokoládé egy igazán elegáns és kifinomult ízpárosítás, amely az édes és krémes textúrák tökéletes harmóniáját nyújtja. A Magnum Caramel Gold fagylalt a prémium desszertek világát idézi meg, hiszen a lágy karamellkrém találkozik a roppanós fehér csokoládé bevonattal. Ha szereted az édes, gazdag és különleges desszerteket, ezt a fagylaltot mindenképp érdemes kipróbálnod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Tejszín
200 ml Tej
100 g Kristálycukor
50 g Vaj
50 g Méz
5 ml Vanília kivonat
200 g Fehér csokoládé
20 ml Kókuszolaj
3 db Tojássárgája
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban olvaszd meg a cukrot közepes hőfokon, amíg aranybarna karamellé válik.

    Ne keverd a cukrot amíg olvad, mert kristályosodhat. Csak akkor keverd, ha már elkezdett olvadni.

    2

    Add hozzá a vajat, és keverd, amíg teljesen felolvad és egyenletes állagot kap.

    A vaj hozzáadása gazdagabbá teszi a karamellt.

    3

    Öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd keverd folyamatosan, amíg a karamell teljesen feloldódik.

    Óvatosan öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, mert a karamell fröcsöghet.

    4

    Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés meleg karamellás tejet, hogy temperáld a tojásokat.

    A temperálás megakadályozza, hogy a tojások összeugorjanak, amikor a forró karamellhez adjuk őket.

    5

    A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).

    Ne forrald fel a keveréket, mert a tojások kicsapódhatnak.

    6

    Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot és a mézet, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A vanília és a méz még gazdagabbá teszi a karamellás ízt.

    7

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A fagylaltgép biztosítja a legkrémesebb állagot.

    8

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    A gyakori keverés itt is kulcsfontosságú a sima állag eléréséhez.

    9

    Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), készítsd el a fehér csokoládébevonatot.

    Győződj meg róla, hogy a fagylalt teljesen megfagyott, mielőtt belemártod a csokoládéba.

    10

    Olvaszd fel a fehér csokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.

    A kókuszolaj segít a csokoládénak folyékonyabbnak maradni, és megakadályozza a gyors megkeményedést.

    11

    Mártsd bele a fagylaltgombócokat a fehér csokoládéba, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára, és helyezd vissza a fagyasztóba 10 percre, hogy a bevonat megdermedjen.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a fagylaltgombócok hozzáragadjanak a tálcához.

    12

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy a csokoládé ne legyen túl kemény.

    Ez a lépés biztosítja, hogy a csokoládé ne legyen túl kemény és könnyen harapható legyen.