Házi Magnum Classic jégkrém, roppanós csokoládébevonattal, rusztikus háttérrel tálalva

Magnum Classic

A Magnum Classic mára ikonikus jégkrémmé vált világszerte – vastag, roppanós csokoládéburka és selymes vaníliás belseje minden falatban luxust idéz. Ezt az élményt most házilag is újrateremtheted, természetes alapanyagokkal és egy kis gondossággal. Technikai tipp: a csokoládébevonat roppanósságához elengedhetetlen a megfelelő hőmérsékletű olvasztás és a kókuszolaj hozzáadása. A fagyasztás során figyelj arra, hogy a fagylalt teljesen szilárd legyen, mielőtt mártani kezdenéd. Ez a házi változat nemcsak finomabb, de garantáltan tartósítószer- és adalékmentes. Kiváló nyári hűsítő, de elegáns desszertként is megállja a helyét.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
2340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 ml Tej
200 ml Tejszín
3 db Tojássárgája
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd belseje
200 g Étcsokoládé
2 ek. Kókuszolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, add hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, majd melegítsd közepes lángon, de ne forrald fel.

    Ha nincs vaníliarúd, használhatsz vanília kivonatot vagy vaníliás cukrot. A vanília aromája sokat hozzáad a fagylalt ízéhez.

    2

    A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, majd óvatosan öntsd hozzá a meleg tejes keveréket folyamatos keverés mellett. Ezután az egészet öntsd vissza a lábasba.

    A tojássárgákat addig keverd a cukorral, amíg a keverék világosabb színű és krémes állagú nem lesz. Ez segít a fagylaltnak a megfelelő textúra elérésében.

    3

    Főzd alacsony lángon sűrűsödésig, folyamatosan kevergetve, míg a krém bevonja a fakanalat. Ezután hűtsd le teljesen, majd tedd fagylaltgépbe, vagy fagyaszd le és 30 percenként keverd át, míg krémes lesz.

    A krém akkor van kész, amikor a fakanál hátulját bevonja, és ha az ujjaddal húzol egy csíkot, az nem folyik össze azonnal. A hűtés fontos, mert a meleg krém nem fagy egyenletesen.

    4

    A kihűlt fagyialapot töltsd jégkrémformákba, majd fagyaszd legalább 4-6 órán át. Ez idő alatt teljesen megdermed, és könnyen bevonható lesz.

    Ha nincs jégkrémformád, használhatsz kis poharakat vagy joghurtos dobozokat is. Fontos, hogy a formákat jól zárd le, hogy ne képződjön jégkristály a fagylalt tetején.

    5

    Az étcsokoládét gőz felett olvaszd meg a kókuszolajjal együtt, majd hagyd kissé visszahűlni, hogy ne legyen túl forró a bevonáshoz.

    A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé könnyebben olvadjon és szép fényes legyen. A csokoládét ne hevítsd túl, mert megéghet.

    6

    Vedd ki a megfagyott jégkrémeket a formából, és gyors mozdulattal mártsd bele az olvasztott csokoládéba. A bevonat szinte azonnal megköt. Tipp: használj mély, keskeny edényt a mártáshoz.

    Ha a csokoládé túl sűrű, adj hozzá még egy kevés kókuszolajat. A jégkrémeket gyorsan kell bemártani, mert különben elolvadnak.

    7

    Helyezd a bevont jégkrémeket sütőpapírral bélelt tálcára, és fagyaszd további 10–15 percig, hogy a bevonat teljesen megszilárduljon. Tálalásig tartsd mélyhűtőben.

    A mélyhűtőben a csokoládé teljesen megszilárdul, és nem fog leolvadni a kezedben.