Házi Magnum Double Chocolate jégkrém dupla csokoládéval bevonva, rusztikus háttéren tálalva

Magnum Double Chocolate

A Magnum Double Chocolate egy valódi csokoládérajongók álma: selymes belső csokoládéfagylalt és dupla réteg étcsokoládé adja az élményt. Ennek a házi változata tökéletesen hozza az eredeti ízvilágot, viszont természetes alapanyagokkal és tartósítószer nélkül. Technikai tipp: a fagylalt alapjába étcsokoládét és kakaóport is keverünk, hogy igazán mély, gazdag ízt kapjunk. A bevonat kókuszolajjal készül, így garantált a roppanós textúra. A csokoládébevonat szinte azonnal megköt a hideg fagylalton – minden harapás egy roppanásnyi öröm. Ünnepi desszertként vagy nyári kényeztetésként is kiváló választás.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
2650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 ml Tej
200 ml Tejszín
3 db Tojássárgája
80 g Cukor
100 g Étcsokoládé (fagylaltalaphoz)
200 g Étcsokoládé (bevonathoz)
1 ek. Kakaópor
2 ek. Kókuszolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet és tejszínt egy lábasban melegítsd fel, de ne forrald. Add hozzá az étcsokoládét (100 g) és a kakaóport, majd keverd simára, míg elolvadnak.

    A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós. A csokoládét apróra vágd, hogy könnyebben olvadjon.

    2

    Közben a tojássárgákat keverd habosra a cukorral, majd folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a meleg csokis keveréket. Ezt öntsd vissza a lábasba.

    A tojássárgákat addig keverd a cukorral, amíg a keverék világosabb színű és krémes állagú nem lesz. A meleg csokis keveréket lassan csorgasd hozzá, hogy a tojássárgák ne főjenek meg.

    3

    Főzd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett, amíg a keverék sűrűsödik, és bevonja a fakanalat. Ezután teljesen hűtsd le, majd fagyigépben készítsd el, vagy félóránként keverd át a fagyasztóban.

    A krém akkor van kész, amikor a fakanál hátulját bevonja, és ha az ujjaddal húzol egy csíkot, az nem folyik össze azonnal. A hűtés fontos, mert a meleg krém nem fagy egyenletesen.

    4

    A kész fagylaltot töltsd jégkrémformákba, majd fagyaszd legalább 4–6 órán át, amíg teljesen szilárd lesz.

    Ha nincs jégkrémformád, használhatsz kis poharakat vagy joghurtos dobozokat is. Fontos, hogy a formákat jól zárd le, hogy ne képződjön jégkristály a fagylalt tetején.

    5

    A bevonathoz olvaszd meg az étcsokoládét (200 g) a kókuszolajjal vízgőz fölött, majd hagyd langyosra hűlni. Ez adja majd a roppanós külső réteget.

    A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé könnyebben olvadjon és szép fényes legyen. A csokoládét ne hevítsd túl, mert megéghet.

    6

    A fagyott jégkrémeket óvatosan vedd ki a formából, és egyesével mártsd bele a bevonó csokoládéba. Tipp: használj mély, keskeny edényt, hogy könnyebb legyen a mártás.

    Ha a csokoládé túl sűrű, adj hozzá még egy kevés kókuszolajat. A jégkrémeket gyorsan kell bemártani, mert különben elolvadnak.

    7

    Tedd a bevont jégkrémeket sütőpapíros tálcára, majd fagyaszd további 10–15 percig, hogy a bevonat tökéletesen megszilárduljon. Fogyasztásig tartsd mélyhűtőben.

    A mélyhűtőben a csokoládé teljesen megszilárdul, és nem fog leolvadni a kezedben.