A tejet és tejszínt egy lábasban melegítsd fel, de ne forrald. Add hozzá az étcsokoládét (100 g) és a kakaóport, majd keverd simára, míg elolvadnak.
A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós. A csokoládét apróra vágd, hogy könnyebben olvadjon.
Közben a tojássárgákat keverd habosra a cukorral, majd folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a meleg csokis keveréket. Ezt öntsd vissza a lábasba.
A tojássárgákat addig keverd a cukorral, amíg a keverék világosabb színű és krémes állagú nem lesz. A meleg csokis keveréket lassan csorgasd hozzá, hogy a tojássárgák ne főjenek meg.
Főzd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett, amíg a keverék sűrűsödik, és bevonja a fakanalat. Ezután teljesen hűtsd le, majd fagyigépben készítsd el, vagy félóránként keverd át a fagyasztóban.
A krém akkor van kész, amikor a fakanál hátulját bevonja, és ha az ujjaddal húzol egy csíkot, az nem folyik össze azonnal. A hűtés fontos, mert a meleg krém nem fagy egyenletesen.
A kész fagylaltot töltsd jégkrémformákba, majd fagyaszd legalább 4–6 órán át, amíg teljesen szilárd lesz.
Ha nincs jégkrémformád, használhatsz kis poharakat vagy joghurtos dobozokat is. Fontos, hogy a formákat jól zárd le, hogy ne képződjön jégkristály a fagylalt tetején.
A bevonathoz olvaszd meg az étcsokoládét (200 g) a kókuszolajjal vízgőz fölött, majd hagyd langyosra hűlni. Ez adja majd a roppanós külső réteget.
A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé könnyebben olvadjon és szép fényes legyen. A csokoládét ne hevítsd túl, mert megéghet.
A fagyott jégkrémeket óvatosan vedd ki a formából, és egyesével mártsd bele a bevonó csokoládéba. Tipp: használj mély, keskeny edényt, hogy könnyebb legyen a mártás.
Ha a csokoládé túl sűrű, adj hozzá még egy kevés kókuszolajat. A jégkrémeket gyorsan kell bemártani, mert különben elolvadnak.
Tedd a bevont jégkrémeket sütőpapíros tálcára, majd fagyaszd további 10–15 percig, hogy a bevonat tökéletesen megszilárduljon. Fogyasztásig tartsd mélyhűtőben.
A mélyhűtőben a csokoládé teljesen megszilárdul, és nem fog leolvadni a kezedben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.