Magnum Gold jégkrém arany karamellás bevonattal

Magnum Gold

A Magnum Gold jégkrém a világ első ehető aranyként emlegetett jégkrémeként debütált 2010-ben, különleges aranyszínű karamellás csokoládébevonatával. Ezt a prémium jégkrémet a luxus és az elegancia jegyében alkották meg, és gyorsan ikonikus státuszra tett szert a desszertkedvelők körében. A különlegesség nemcsak a megjelenésében, hanem az ízvilágában is rejlik: a selymes vaníliafagylaltot egyedülálló arany karamellás csokoládé öleli körbe. Ez a kombináció egyensúlyt teremt az édesség és a krémesség között, amely különleges élménnyé teszi minden falatját. Ha otthon készíted el, garantáltan lenyűgözöd vendégeidet. Ünnepi alkalmakra, romantikus estékhez vagy csak egy kis kényeztetéshez is tökéletes választás. Tipp: próbáld ki egy csipet tengeri sóval a bevonatban – még intenzívebb karamellélményt ad!

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Arany karamellás csokoládé
250 ml Tejszín (30%)
200 ml Sűrített tej
1 tk. Vanília kivonat
6 db Fapálcikák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb keverőtálban keverd össze a tejszínt, a sűrített tejet és a vanília kivonatot. Kézi habverővel dolgozd simára, amíg homogén állagot kapsz. TIPP: Ha hűtött alapanyagokkal dolgozol, gyorsabban eléri a kívánt krémes állagot.

    Fontos, hogy a tejszín legalább 30%-os zsírtartalmú legyen, különben nem lesz elég krémes a végeredmény. A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is, de ebben az esetben csökkentsd a sűrített tej mennyiségét.

    2

    Öntsd a keveréket jégkrémformákba, és helyezd bele a fapálcikákat. Ügyelj arra, hogy a pálcikák pontosan középre kerüljenek. TIPP: Enyhén nyomd meg a formákat az asztalhoz, hogy eltűnjenek a buborékok a krémből.

    Ha nincs jégkrémformád, használhatsz kis műanyag poharakat vagy joghurtos dobozokat is. A pálcikákat érdemes egy kicsit belenyomni a krémbe, hogy ne mozduljanak el a fagyasztás során.

    3

    Tedd a jégkrémeket fagyasztóba legalább 6 órára vagy éjszakára, amíg teljesen meg nem szilárdulnak. TIPP: Ne nyitogasd közben a fagyasztót, így egyenletesebben dermednek meg.

    A fagyasztó legyen a lehető leghidegebb fokozaton. Ha van gyorsfagyasztó funkció, használd azt.

    4

    Olvaszd meg vízgőz felett az arany karamellás csokoládét, gyakori keverés mellett. Amikor teljesen megolvadt, tartsd melegen, de ne forrón. TIPP: A csokoládé ideális mártási hőmérséklete 30–32 °C.

    A csokoládét alacsony lángon olvaszd, és figyelj, hogy ne érje víz. Ha túl sűrű a csokoládé, adhatsz hozzá egy kevés növényi olajat (pl. napraforgóolajat).

    5

    Vedd ki a jégkrémeket a formából, és egyenként mártsd bele a megolvadt csokoládéba. A hideg jégkrém hatására a bevonat gyorsan megszilárdul. TIPP: Tedd sütőpapírra a kész jégkrémeket, és rövid időre újra a fagyasztóba, hogy tökéletes legyen a külső réteg.

    A mártás előtt a jégkrémeket hagyd egy kicsit szobahőmérsékleten, hogy ne legyen túl nagy a hőmérséklet-különbség a jégkrém és a csokoládé között, mert a csokoládé megrepedhet. A mártáshoz használhatsz magas falú poharat, hogy könnyebb legyen belemártani a jégkrémet.

    6

    Fogyasztás előtt hagyd 1-2 percig szobahőmérsékleten, hogy a textúrája optimális legyen. TIPP: Ha még különlegesebb élményt szeretnél, tálalhatod karamellszósszal – de csak tálaláskor, ne vond be vele a jégkrémet.

    A karamellszósz helyett használhatsz más önteteket is, pl. csokoládészószt, gyümölcsszószt vagy mézet. Díszítheted aprított dióval, csokoládédarabokkal vagy gyümölcsökkel is.