Magnum Honeycomb fagylalt csokoládé bevonattal és mézes ropogóssal tálalva

Magnum Honeycomb

A mézes ropogós karamell egy klasszikus édesség, amelyet a világ számos pontján élveznek. A Magnum Honeycomb fagylalt ezt az ikonikus ízt egyesíti a gazdag csokoládéval, amely egy igazi prémium desszertélményt nyújt. A roppanós textúra és a krémes belső tökéletes kombinációja miatt ez a fagylalt egyedülállóan finom és különleges. Ha szereted a mézes karamell és a csokoládé harmóniáját, ezt a fagylaltot mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Tejszín
200 ml Tej
80 g Kristálycukor
50 g Méz
5 ml Vanília kivonat
200 g Étcsokoládé
20 ml Kókuszolaj
3 db Tojássárgája
1 tk. Szódabikarbóna
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot, majd melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Fontos, hogy alacsony hőfokon melegítsd, különben a tej leéghet.

    2

    Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró tejes keveréket, hogy temperáld a tojásokat.

    A temperálás lényege, hogy a tojássárgáják ne főjenek meg a forró tejes keveréktől. Lassan, apránként adagold a forró folyadékot a tojásokhoz, miközben folyamatosan kevered.

    3

    A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).

    Fontos, hogy alacsony hőfokon főzd, és folyamatosan kevergesd, mert könnyen leéghet vagy összeugrik a tojás.

    4

    Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot és a mézet, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A vaníliát és a mézet azért adjuk csak a tűzről levéve, hogy az aromájuk ne párologjon el.

    5

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A fagylaltgépet előhűtheted a használat előtt, hogy gyorsabban elkészüljön a fagylalt.

    6

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    A gyakori keverés megakadályozza a nagy jégkristályok kialakulását, így a fagylalt krémesebb lesz.

    7

    Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), készítsd el a mézes ropogós réteget.

    A mézes ropogós réteghez használj jó minőségű mézet, hogy igazán finom legyen. A ropogósság érdekében figyelj, hogy ne égesd meg a mézet a főzés során.

    8

    Egy lábosban melegítsd a mézet és a cukrot közepes hőfokon, amíg aranybarna karamellé válik.

    Ne keverd túl sokat, mert a cukor kikristályosodhat. Ha van hőmérőd, a karamell ideális hőmérséklete 150-160°C.

    9

    Vedd le a tűzről, majd gyorsan keverd bele a szódabikarbónát, és hagyd, hogy a keverék felfusson. Öntsd egy sütőpapírral bélelt tálcára, és hagyd kihűlni.

    A szódabikarbóna adja a mézes ropogós jellegzetes, lyukacsos állagát. Nagyon gyorsan kell dolgozni, mert a szódabikarbóna hatása hamar elmúlik.

    10

    Törd darabokra a megszilárdult mézes ropogóst, és keverd bele a fagylaltba.

    Ne törd túl apróra a mézes ropogóst, hogy érezhető darabok maradjanak a fagylaltban.

    11

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.

    Ügyelj rá, hogy a vízgőz ne érje a csokoládét, mert kicsapódhat. A kókuszolaj segít abban, hogy a csokoládé könnyebben dermedjen és szép fényes legyen.

    12

    Mártsd bele a fagylaltgombócokat a csokoládéba, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára, és helyezd vissza a fagyasztóba 10 percre, hogy a bevonat megdermedjen.

    A fagylaltgombócok legyenek nagyon hidegek, hogy a csokoládé gyorsan megdermedjen rajtuk. Ha a csokoládé túl lassan dermed, lefolyhat a fagylaltról.

    13

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy a csokoládé ne legyen túl kemény.

    Ez segít abban, hogy a fagylalt könnyebben harapható legyen, és a csokoládé ízei is jobban érvényesüljenek.