Magnum Intense Dark fagylalt roppanós csokoládé bevonattal tálalva

Magnum Intense Dark

A prémium étcsokoládé rajongói számára készült Magnum Intense Dark fagylalt a mély és keserédes ízek szerelmeseinek kínál tökéletes desszertélményt. Az extra magas kakaótartalmú csokoládé gazdag és intenzív ízvilágot biztosít, amely a lágy belsővel és a roppanós bevonattal együtt egyedülálló élményt nyújt. Ha szereted a prémium csokoládékat és a kifinomult desszerteket, ezt a fagylaltot mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
530 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Tejszín
200 ml Tej
80 g Kristálycukor
150 g Étcsokoládé (70% vagy magasabb kakaótartalom)
30 g Kakaópor
5 ml Vanília kivonat
3 db Tojássárgája
200 g Étcsokoládé (bevonathoz, 80% kakaótartalom felett)
20 ml Kókuszolaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt, a cukrot, a kakaóport és egy csipet sót. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós, és könnyebben oldódjon a tejben.

    2

    Add hozzá az apróra tört étcsokoládét, majd kevergesd, amíg teljesen elolvad és sima állagot kap.

    Minél jobb minőségű étcsokoládét használsz, annál finomabb lesz a fagylalt.

    3

    Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró csokoládés keveréket, hogy temperáld a tojásokat.

    A temperálás megakadályozza, hogy a tojássárgája összeugorjon a forró folyadéktól.

    4

    A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).

    Legyél türelmes, és ne forrald fel a keveréket, mert a tojás összeugorhat.

    5

    Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A vanília kivonatot a végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.

    6

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.

    Ha nincs fagylaltgéped, tedd a keveréket egy fagyálló edénybe és óránként keverd meg villával, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ez hosszabb időt vesz igénybe.

    7

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    Minél gyakrabban kevered, annál krémesebb lesz a végeredmény.

    8

    Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), készítsd el az étcsokoládé bevonatot.

    A csokoládébevonathoz használj magas kakaótartalmú étcsokoládét a még intenzívebb ízélményért. Olvasztásnál vigyázz, hogy ne égesd meg a csokoládét, használd a vízfürdő módszert.

    9

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.

    A kókuszolaj mennyiségével szabályozhatod a csokoládé bevonat keménységét. Ha vékonyabb, roppanósabb bevonatot szeretnél, kevesebb kókuszolajat használj.

    10

    Mártsd bele a fagylaltgombócokat a csokoládéba, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára, és helyezd vissza a fagyasztóba 10 percre, hogy a bevonat megdermedjen.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a fagylaltgombócok leragadjanak a tálcára.

    11

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy a csokoládé ne legyen túl kemény.

    Ez segít kiemelni a csokoládé ízét és krémesebb állagot biztosít. Ne hagyd túl sokáig, különben megolvad!