Egy közepes méretű keverőtálban keverd össze a tejszínt, a sűrített tejet és a vanília kivonatot. Habverővel dolgozd el, amíg sima és egységes állagú nem lesz. TIPP: Ne használd túl sokáig a habverőt, különben túl habos lesz a keverék, ami megnehezíti a fagyasztást.
A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie, hogy jól felverhető legyen. Ha robotgépet használsz, alacsony fokozaton kezdd, majd fokozatosan emeld a sebességet.
Töltsd a keveréket jégkrémformákba, és helyezd bele a fapálcikákat. Ügyelj arra, hogy a pálcikák középen legyenek. TIPP: Ha nincs jégkrémformád, használhatsz kis poharakat is, csak ügyelj arra, hogy a fapálcika stabilan álljon.
A poharakba töltött krémet fedd le folpackkal, hogy ne képződjön jég a tetején.
Helyezd a formákat a fagyasztóba legalább 6 órára, vagy egy egész éjszakára, amíg a jégkrémek teljesen megszilárdulnak. TIPP: Minél hosszabb ideig hagyod a fagyasztóban, annál szilárdabb lesz, így a bevonás könnyebb lesz.
A fagyasztóban a formákat vízszintesen helyezd el, hogy a krém egyenletesen fagyjon meg.
A ruby csokoládét vízgőz felett, folyamatos keverés mellett olvaszd meg, amíg teljesen folyékony és sima nem lesz. TIPP: Ne hagyd a csokoládét forrni – a ruby csokoládé érzékeny a túlmelegítésre, 28–30 °C az ideális hőmérséklet.
Ha a ruby csokoládé túl sűrű lenne, adhatsz hozzá egy kevés kakaóvajat.
Vedd ki a megdermedt jégkrémeket a formából, és gyors mozdulattal mártsd bele az olvasztott ruby csokoládéba. Azonnal szilárdulni fog a hideg hatására. TIPP: Tedd a bevont jégkrémeket sütőpapírra, majd tedd vissza őket pár percre a fagyasztóba a teljes dermedés érdekében.
A jégkrémeket a formából forró vízbe mártva könnyebben ki tudod venni.
Tálalás előtt várj 1-2 percet szobahőmérsékleten, így a textúrája tökéletes lesz fogyasztásra. TIPP: Ha még különlegesebbé tennéd, apró étcsokoládé-darabokat szórhatsz a ruby bevonatba a mártás után – de ez opcionális.
A csokoládé darabok helyett szórhatsz rá fagyasztott málnát vagy más piros bogyós gyümölcsöt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.