Magyaros Gua Bao fűszeres tarjával és tejföllel

Magyaros Gua Bao

A Gua Bao eredetileg tajvani street food fogás, amely puhára párolt buci és szaftos húsos töltelék kombinációjából áll. A magyar gasztronómiában hasonlóan fontos szerepet töltenek be a paprikás, hagymás alapú húsételek – így született meg a Magyaros Gua Bao, ahol a kettő világ harmonikusan találkozik. Ahogy a hagyma üvegesedik, a paprika megpuhul, és a hús átpirul, a magyar konyha illata járja be a teret. A bao puhasága tökéletesen öleli körbe a szaftos, fűszeres tölteléket. A siker kulcsa a jó alapanyag és a megfelelő arányok – a tejföl selymessége tompítja a paprika fűszerességét, míg a hús pirítása mély ízeket ad. A bao új, kreatív tálalási módot nyújt a megszokott ízekhez. Kiváló választás, ha hazai ízeket szeretnél új formában tálalni, vendégeknek vagy street food fesztiválokra. Próbáld ki kolbászos verzióban is, vagy kínáld savanyúsággal a teljes magyar hangulatért.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 1 óra 10 perc
Teljes 1 óra 40 perc
2804 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
20 g Cukor
5 g Szárazélesztő
5 g
150 ml Víz
400 g Sertéstarja
100 g Vöröshagyma
10 g Fokhagyma
100 g Paprika
10 g Fűszerpaprika
60 g Tejföl
30 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzalisztet, cukrot, élesztőt és sót keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a langyos vizet, és gyúrd sima, rugalmas tésztává. Tipp: ha ragad, adj hozzá még egy kis lisztet, ha száraz, csepegtess bele pár kanál vizet.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos. Ha túl meleg, megöli az élesztőt. Ha túl hideg, nem aktiválja.

    2

    Letakarva keleszd 1 órát meleg helyen, míg duplájára nő. Tipp: a legjobb eredmény érdekében tedd a sütőbe, csak világítással.

    Ha nincs időd, teheted a tésztát meleg radiátor közelébe is, de ne közvetlenül rá.

    3

    Oszd 8 részre, formázz ovális lapokat, hajtsd félbe, és sütőpapírral elválasztva tedd párolóba. Pihentesd 15 percet, majd párold közepes lángon 10–12 percig. Tipp: a párolás közben ne nyisd fel a fedőt!

    A sütőpapír azért fontos, hogy ne ragadjanak le a bucik a pároló aljára. Ha nincs sütőpapírod, kenj ki a pároló alját vékonyan olajjal.

    4

    A sertéstarját vágd kisebb csíkokra, sózd meg, és olajon kezd el pirítani. Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd a szeletelt paprikát. Fűszerezd fűszerpaprikával, kevergetve süsd, amíg minden megpuhul. Tipp: ha le akarod fedni, adj hozzá kevés vizet, így szaftosabb marad.

    A fűszerpaprikát ne égesd meg, mert keserű lesz. Vedd lejjebb a hőfokot, mielőtt hozzáadod.

    5

    Ha minden megpuhult, vedd le a tűzről, és ízlés szerint adj hozzá tejfölt. Tipp: a tejfölt tálaláskor is rácsorgathatod, ha friss és hideg hatást szeretnél.

    A tejfölt óvatosan keverd hozzá, hogy ne csapódjon ki.

    6

    Nyisd szét a bao bucikat, kanalazz bele a magyaros sertéshúsos raguval, tegyél rá egy kis tejfölt, és azonnal tálald. Tipp: kínálhatod savanyúsággal is, például kovászos uborkával a teljes magyaros élményért.

    A bucikat tálalás előtt érdemes melegen tartani, hogy ne hűljenek ki.