A búzalisztet, cukrot, élesztőt és sót keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a langyos vizet, és gyúrd sima, rugalmas tésztává. Tipp: ha ragad, adj hozzá még egy kis lisztet, ha száraz, csepegtess bele pár kanál vizet.
A víz hőmérséklete nagyon fontos. Ha túl meleg, megöli az élesztőt. Ha túl hideg, nem aktiválja.
Letakarva keleszd 1 órát meleg helyen, míg duplájára nő. Tipp: a legjobb eredmény érdekében tedd a sütőbe, csak világítással.
Ha nincs időd, teheted a tésztát meleg radiátor közelébe is, de ne közvetlenül rá.
Oszd 8 részre, formázz ovális lapokat, hajtsd félbe, és sütőpapírral elválasztva tedd párolóba. Pihentesd 15 percet, majd párold közepes lángon 10–12 percig. Tipp: a párolás közben ne nyisd fel a fedőt!
A sütőpapír azért fontos, hogy ne ragadjanak le a bucik a pároló aljára. Ha nincs sütőpapírod, kenj ki a pároló alját vékonyan olajjal.
A sertéstarját vágd kisebb csíkokra, sózd meg, és olajon kezd el pirítani. Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd a szeletelt paprikát. Fűszerezd fűszerpaprikával, kevergetve süsd, amíg minden megpuhul. Tipp: ha le akarod fedni, adj hozzá kevés vizet, így szaftosabb marad.
A fűszerpaprikát ne égesd meg, mert keserű lesz. Vedd lejjebb a hőfokot, mielőtt hozzáadod.
Ha minden megpuhult, vedd le a tűzről, és ízlés szerint adj hozzá tejfölt. Tipp: a tejfölt tálaláskor is rácsorgathatod, ha friss és hideg hatást szeretnél.
A tejfölt óvatosan keverd hozzá, hogy ne csapódjon ki.
Nyisd szét a bao bucikat, kanalazz bele a magyaros sertéshúsos raguval, tegyél rá egy kis tejfölt, és azonnal tálald. Tipp: kínálhatod savanyúsággal is, például kovászos uborkával a teljes magyaros élményért.
A bucikat tálalás előtt érdemes melegen tartani, hogy ne hűljenek ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.