A rizst alaposan öblítsd le, hogy a felesleges kemikáliákat eltávolítsd, majd tedd egy közepes lábasba.
A rizst mindig hideg vízzel öblítsd, hogy a kemikáliák eltávolításával jobb textúrája legyen.
Öntsd hozzá a vizet, és tedd fel közepes lángra. Főzd a rizst kb. 10 percig, majd vedd le a tűzről, és hagyd pihenni, amíg a víz felszívódik.
Ne keverd meg a rizst főzés közben, mert így könnyen összetörhet.
A diót apróra vágd, majd egy serpenyőben enyhén pirítsd meg olívaolajon, hogy a dió még ízesebb legyen.
A diót ne pirítsd túl, mert akkor keserűvé válhat. Épp csak annyira, hogy illatozni kezdjen.
A mazsolát áztasd be egy pohár vízbe 5-10 percre, hogy megpuhuljon, majd szűrd le.
A mazsolát ne áztasd túl sokáig, hogy megőrizzék természetes édességüket.
A kész rizst keverd össze a pirított dióval, mazsolával, fahéjjal, cukorral és sóval.
A fahéj nemcsak ízesíti az ételt, hanem egy kellemes aromát is ad neki.
Tálald a majboos-t melegen, és élvezd a fűszeres, édes ízeket!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.