Majboos dióval és mazsolával tálalva

Majboos dióval és mazsolával

A Majboos egy tradicionális közel-keleti étel, amelyet különböző fűszerekkel és szárított gyümölcsökkel készítenek. Az étel gazdag ízvilága és tápláló összetevői miatt népszerű az ünnepi étkezések során. Az édes rizs és a fűszerek tökéletesen kiegészítik egymást, és a dió és mazsola adja a különleges textúrát és ízt. A Majboos könnyen elkészíthető, és egy igazán finom étel lehet a hétköznapi vagy ünnepi étkezésekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Basmati rizs
500 ml Víz
100 g Dió
50 g Mazsola
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Fahéj
1 tk.
1 ek. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, hogy a felesleges kemikáliákat eltávolítsd, majd tedd egy közepes lábasba.

    A rizst mindig hideg vízzel öblítsd, hogy a kemikáliák eltávolításával jobb textúrája legyen.

    2

    Öntsd hozzá a vizet, és tedd fel közepes lángra. Főzd a rizst kb. 10 percig, majd vedd le a tűzről, és hagyd pihenni, amíg a víz felszívódik.

    Ne keverd meg a rizst főzés közben, mert így könnyen összetörhet.

    3

    A diót apróra vágd, majd egy serpenyőben enyhén pirítsd meg olívaolajon, hogy a dió még ízesebb legyen.

    A diót ne pirítsd túl, mert akkor keserűvé válhat. Épp csak annyira, hogy illatozni kezdjen.

    4

    A mazsolát áztasd be egy pohár vízbe 5-10 percre, hogy megpuhuljon, majd szűrd le.

    A mazsolát ne áztasd túl sokáig, hogy megőrizzék természetes édességüket.

    5

    A kész rizst keverd össze a pirított dióval, mazsolával, fahéjjal, cukorral és sóval.

    A fahéj nemcsak ízesíti az ételt, hanem egy kellemes aromát is ad neki.

    6

    Tálald a majboos-t melegen, és élvezd a fűszeres, édes ízeket!