A basmati rizst alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és keményítőt. Ezután tedd egy lábasba, és öntsd fel a tejjel.
A rizst mosni kell, hogy a főzés végén a rizsszemek ne ragadjanak össze, és morzsalékosabbak legyenek.
A rizst alacsony lángon főzd 15-20 percig, amíg megpuhul és az összes tej felszívódik.
Ha a tej túl gyorsan elpárolog, adj hozzá egy kis vizet, hogy a rizs megpuhuljon.
Amíg a rizs fő, a kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben pirítsd meg enyhén, amíg aranybarna nem lesz. Ez extra ízt ad a Malidának.
A kókusz pirítása nagyon gyorsan megy, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg!
Miután a rizs elkészült, add hozzá a cukrot, fahéjat és a rózsavizet, majd keverd jól össze.
A rózsavíz nagyon intenzív ízt ad, így ha nem szereted, kevesebbet is használhatsz belőle.
A pirított kókuszreszeléket keverd a rizshez, majd tálald a kész Malidát díszítve mandulával és szárított rózsa szirmokkal.
A mandula ropogós textúrát ad a Malidának, és a rózsa szirmok illatosak és szép színt adnak az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.