A mazsolát áztasd be meleg vízbe 10-15 percre, hogy megpuhuljon és duzzadjon. Ezzel segítesz, hogy a mazsola puhább legyen a Malida-ban.
A mazsolát akár egy éjszakára is beáztathatod, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
A vajat olvaszd fel egy nagyobb serpenyőben közepes lángon, majd add hozzá a búzadarát. Pirítsd a búzadarára, folyamatosan kevergetve, amíg aranybarna színű nem lesz.
Ne hagyd figyelmen kívül a kevergetést, mert a búzadara könnyen leéghet, ami keserű ízt adhat neki.
A tejet öntsd hozzá fokozatosan, miközben folyamatosan kevergeted, hogy ne legyen csomós. Amikor a búzadara beszívta a tejet, add hozzá a cukrot és a fahéjat, és jól keverd el.
Ha a tej nem elegendő, adj hozzá egy kis vizet vagy több tejet, hogy a kívánt állagot elérd.
Amikor a búzadara teljesen felszívta a tejet, és a keverék krémes állagúvá vált, add hozzá az áztatott mazsolát és a finomra vágott mandulát.
A mandulát piríthatod is egy kicsit, hogy még intenzívebb íze legyen.
Alaposan keverd össze, majd vedd le a tűzről. Hagyj egy kis időt, hogy az étel megpihenjen, és a hozzávalók teljesen összeérjenek.
A Malida íze akkor a legjobb, ha egy kicsit pihen, hogy a fűszerek és az édes ízek jól összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.