Malida mazsolával, búzadara édesség, aranybarna színű, gazdag tejszínnel és mandulával.

Malida mazsolával

A Malida egy tradicionális brazil édesség, amelyet különböző módokon készítenek, a búzadara és tej alapú változat a legnépszerűbb. Az étel eredetileg a brazil vidéki konyhában született, és az édes, krémes textúrája miatt népszerű reggeli vagy uzsonna étel. Az áztatott mazsola és a mandula hozzáadásával gazdagabbá válik az ízvilága, és egy igazi élménnyé válik minden falatja. A Malida elkészítése rendkívül egyszerű, és a hagyományos brazil édesség gyorsan a család kedvencévé válhat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzadara
50 g Vaj
100 g Cukor
400 ml Tej
100 g Mazsola
1 tk. Fahéj
50 g Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mazsolát áztasd be meleg vízbe 10-15 percre, hogy megpuhuljon és duzzadjon. Ezzel segítesz, hogy a mazsola puhább legyen a Malida-ban.

    A mazsolát akár egy éjszakára is beáztathatod, hogy még intenzívebb ízt kapjon.

    2

    A vajat olvaszd fel egy nagyobb serpenyőben közepes lángon, majd add hozzá a búzadarát. Pirítsd a búzadarára, folyamatosan kevergetve, amíg aranybarna színű nem lesz.

    Ne hagyd figyelmen kívül a kevergetést, mert a búzadara könnyen leéghet, ami keserű ízt adhat neki.

    3

    A tejet öntsd hozzá fokozatosan, miközben folyamatosan kevergeted, hogy ne legyen csomós. Amikor a búzadara beszívta a tejet, add hozzá a cukrot és a fahéjat, és jól keverd el.

    Ha a tej nem elegendő, adj hozzá egy kis vizet vagy több tejet, hogy a kívánt állagot elérd.

    4

    Amikor a búzadara teljesen felszívta a tejet, és a keverék krémes állagúvá vált, add hozzá az áztatott mazsolát és a finomra vágott mandulát.

    A mandulát piríthatod is egy kicsit, hogy még intenzívebb íze legyen.

    5

    Alaposan keverd össze, majd vedd le a tűzről. Hagyj egy kis időt, hogy az étel megpihenjen, és a hozzávalók teljesen összeérjenek.

    A Malida íze akkor a legjobb, ha egy kicsit pihen, hogy a fűszerek és az édes ízek jól összeérjenek.