Malida rózsavízzel, indiai édesség, pirított búzaliszttel, mandulával és szezámmaggal.

Malida rózsavízzel

A Malida egy tradicionális indiai édesség, amely az egész országban ismert és kedvelt, különösen a téli hónapokban. Az étel általában búzalisztből készül, amelyet pirítanak, és hozzáadnak édes fűszereket, mint a rózsavíz és a cukor. Az indiai konyha egyik jellegzetessége, hogy a rózsavíz egyedülálló illatot és ízt kölcsönöz az édességeknek. A malida készítésének különleges formája és textúrája egyesíti a hagyományos és modern elemeket, így egy igazán különleges desszert születik belőle.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
100 g Cukor
2 ek. Rózsavíz
100 ml Tej
3 ek. Ghee (házi készítésű vaj)
50 g Mandula
1 tk. Szezámmag
50 g Száraz gyümölcsök (mazsola, datolya)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulát és a szezámmagot enyhén pirítsd meg egy serpenyőben, hogy jobban kihozd az ízét, és tedd félre.

    Figyelj, hogy ne égjenek meg! A pirított mandula finom, ropogós textúrát ad a malidának.

    2

    A búzalisztet egy nagy serpenyőben, közepes lángon, pirítsd meg a ghee-ben (vagy házi vajban), folyamatosan kevergetve, amíg enyhén aranybarnára sül. Ez körülbelül 5-7 percig tart.

    A lisztet fokozatosan kell pirítani, hogy egyenletesen süljön, és ne égjen meg.

    3

    Amikor a liszt megpirult, add hozzá a cukrot, majd öntsd bele a tejet. Keverd össze, és főzd addig, amíg a massza sűrűsödik és egy homogén állagot nem kap.

    A tejet folyamatos keverés mellett add hozzá, hogy a massza ne legyen csomós.

    4

    Most add hozzá a rózsavizet, és keverd jól el, hogy az íze teljesen beleolvadjon a masszába.

    A rózsavíz erőteljes íze és illata az étel jellegzetessége, tehát figyelj arra, hogy ne tegyél belőle túl sokat.

    5

    Szórd bele a pirított mandulát, szezámmagot és a száraz gyümölcsöket (mazsola, datolya). Keverd össze alaposan.

    A száraz gyümölcsök puhaságot adnak, de ízlés szerint változtathatsz a hozzávalókon, például dióval is.

    6

    Ha minden jól össze van keverve, tedd félre, és hagyd pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

    A malida még finomabb, ha egy kicsit állni hagyjuk, hogy a rózsavíz íze jobban kifejlődjön.