A mandulát és a szezámmagot enyhén pirítsd meg egy serpenyőben, hogy jobban kihozd az ízét, és tedd félre.
Figyelj, hogy ne égjenek meg! A pirított mandula finom, ropogós textúrát ad a malidának.
A búzalisztet egy nagy serpenyőben, közepes lángon, pirítsd meg a ghee-ben (vagy házi vajban), folyamatosan kevergetve, amíg enyhén aranybarnára sül. Ez körülbelül 5-7 percig tart.
A lisztet fokozatosan kell pirítani, hogy egyenletesen süljön, és ne égjen meg.
Amikor a liszt megpirult, add hozzá a cukrot, majd öntsd bele a tejet. Keverd össze, és főzd addig, amíg a massza sűrűsödik és egy homogén állagot nem kap.
A tejet folyamatos keverés mellett add hozzá, hogy a massza ne legyen csomós.
Most add hozzá a rózsavizet, és keverd jól el, hogy az íze teljesen beleolvadjon a masszába.
A rózsavíz erőteljes íze és illata az étel jellegzetessége, tehát figyelj arra, hogy ne tegyél belőle túl sokat.
Szórd bele a pirított mandulát, szezámmagot és a száraz gyümölcsöket (mazsola, datolya). Keverd össze alaposan.
A száraz gyümölcsök puhaságot adnak, de ízlés szerint változtathatsz a hozzávalókon, például dióval is.
Ha minden jól össze van keverve, tedd félre, és hagyd pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
A malida még finomabb, ha egy kicsit állni hagyjuk, hogy a rózsavíz íze jobban kifejlődjön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.