Málnás macaron tálalva

Málnás macaron

A macaron története Franciaországban kezdődött, és azóta világszerte elterjedt. A francia édességek közül a macaron talán az egyik legnépszerűbb. A málnás változat a friss gyümölcsök és a finom csokoládé kombinációját hozza el a desszertkedvelők számára. A macaronok egyre inkább az elegáns rendezvények kedvenceivé váltak, és a házi készítésű változatok különleges ajándéknak számítanak. Ha szeretnél valami igazán különlegeset készíteni, próbáld ki ezt a málnás, fehér csokoládéval töltött macaron receptet!

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
190 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
120 g Tojáshab
50 g Granulált cukor
100 g Friss málna
60 g Vaj
50 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.

    A pontos mérés elengedhetetlen a macaron sikeréhez, használj digitális mérleget a legjobb eredmény érdekében.

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.

    A szitálás elengedhetetlen, hogy a macaronok felülete sima legyen. Használj finom szitát.

    3

    A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.

    A tojásfehérje akkor lesz a legjobb, ha szobahőmérsékletű, és a tál teljesen zsírmentes. Egy csepp citromlé segíthet a kemény hab elérésében.

    4

    A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.

    A keverésnél figyelj, hogy lentről felfelé forgasd a tésztát, ezzel megőrizve a hab könnyedségét. A túlkeverés lapos macaronokat eredményez.

    5

    A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.

    Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű köröket tudj nyomni. A habzsák használata egyenletesebb és szebb macaronokat eredményez.

    6

    Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.

    A pihentetés elengedhetetlen a 'lábacskák' kialakulásához. Ellenőrizd, hogy a tetejük matt és nem ragad.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő lehet, ezért figyelj oda. Ha a macaronok barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet vagy rövidebb ideig süsd.

    8

    A málna lekvárhoz a friss málnát pürésítsd, majd szűrd át egy finom szitán, hogy eltávolítsd a magokat. A lekvárt tedd egy lábosba, és főzd össze egy kis cukorral, hogy sűrűbb legyen.

    A lekvár főzésénél figyelj, hogy ne égjen le. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzd.

    9

    A fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal és a tejszínnel, hogy sima ganache-t kapj.

    A ganache akkor lesz a legjobb, ha a csokoládé nem ég meg. Vigyázz, hogy a vízgőz ne érjen a tál aljához.

    10

    A kihűlt macaronok egyik felére tegyél egy kevés málna lekvárt, majd egy kanál fehércsokoládé ganache-t, és a másik felével zárd össze őket.

    A lekvárt és a ganache-t ne vidd a macaronok széléig, hogy összerakáskor ne folyjon ki.

    11

    A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.

    Ez a pihentetés fontos, hogy a macaronok állaga tökéletes legyen és az ízek harmonizáljanak.