Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.
A pontos mérés elengedhetetlen a macaron sikeréhez, használj digitális mérleget a legjobb eredmény érdekében.
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.
A szitálás elengedhetetlen, hogy a macaronok felülete sima legyen. Használj finom szitát.
A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.
A tojásfehérje akkor lesz a legjobb, ha szobahőmérsékletű, és a tál teljesen zsírmentes. Egy csepp citromlé segíthet a kemény hab elérésében.
A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.
A keverésnél figyelj, hogy lentről felfelé forgasd a tésztát, ezzel megőrizve a hab könnyedségét. A túlkeverés lapos macaronokat eredményez.
A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.
Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű köröket tudj nyomni. A habzsák használata egyenletesebb és szebb macaronokat eredményez.
Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.
A pihentetés elengedhetetlen a 'lábacskák' kialakulásához. Ellenőrizd, hogy a tetejük matt és nem ragad.
Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő lehet, ezért figyelj oda. Ha a macaronok barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet vagy rövidebb ideig süsd.
A málna lekvárhoz a friss málnát pürésítsd, majd szűrd át egy finom szitán, hogy eltávolítsd a magokat. A lekvárt tedd egy lábosba, és főzd össze egy kis cukorral, hogy sűrűbb legyen.
A lekvár főzésénél figyelj, hogy ne égjen le. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzd.
A fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal és a tejszínnel, hogy sima ganache-t kapj.
A ganache akkor lesz a legjobb, ha a csokoládé nem ég meg. Vigyázz, hogy a vízgőz ne érjen a tál aljához.
A kihűlt macaronok egyik felére tegyél egy kevés málna lekvárt, majd egy kanál fehércsokoládé ganache-t, és a másik felével zárd össze őket.
A lekvárt és a ganache-t ne vidd a macaronok széléig, hogy összerakáskor ne folyjon ki.
A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
Ez a pihentetés fontos, hogy a macaronok állaga tökéletes legyen és az ízek harmonizáljanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.