Készítsd el az alapot: keverd össze a kekszmorzsát az olvasztott vajjal, majd nyomkodd bele egy kapcsos tortaformába és tedd hűtőbe 30 percre.
A kekszmorzsához használhatsz digestive kekszet vagy bármilyen más, száraz kekszet. Fontos, hogy egyenletesen nyomkodd bele a formába.
Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe 5 percre, hogy megpuhuljanak.
Fontos, hogy a zselatinlapokat egyesével áztasd, különben összetapadnak.
Egy lábosban melegítsd fel a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Vágd félbe a vaníliarudat, kapard ki a magokat, és add hozzá mindkettőt a keverékhez.
A vaníliarúd helyett használhatsz vanília kivonatot is, de a vaníliarúd intenzívebb ízt ad.
Amikor a tejszínes keverék forró, de nem forr, vedd le a tűzről, és keverd el benne az alaposan kinyomkodott zselatinlapokat.
Fontos, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, különben darabos lesz a panna cotta.
Hagyd kicsit hűlni, majd öntsd a kekszalapra. Tedd vissza a hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.
A hűtési időt ne spórold meg, különben nem fog szépen szeletelhetővé válni.
Közben készítsd el a málnaszószt: egy lábosban forrald fel a málnát a porcukorral, a citromlével és a vízzel, majd főzd 5-7 percig, amíg besűrűsödik.
Ha nem szereted a málnamagokat, a szószt átpasszírozhatod egy szitán.
Hagyd kihűlni a málnaszószt, majd öntsd a megdermedt panna cotta tetejére, és egyenletesen oszlasd el.
A málnaszósznak teljesen ki kell hűlnie, mielőtt a panna cotta tetejére öntöd, különben megolvasztja.
Hűtsd további 1 órán át, hogy a málnás réteg is megszilárduljon.
A gyorsabb dermedés érdekében tedd a tortát a fagyasztóba kb. 20-30 percre, de figyelj, hogy ne fagyjon meg teljesen!
Óvatosan vedd ki a tortát a formából, és friss málnával díszítve tálald.
Ha nehezen jön ki a formából, óvatosan melegítsd meg a forma oldalát egy nedves ruhával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.