A tojásokat verd fel a cukorral, majd add hozzá a puha vajat, a vanília esszenciát, a sütőport, a lisztet és végül a tejet. Keverd jól össze, hogy homogén masszát kapj.
A tésztát ne keverd túl, hogy ne legyen túl sűrű a végeredmény!
Egy kisebb tűzálló edényt kenj ki vajjal, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Használj tűpróbát: ha a tűt tisztán ki tudod húzni a tésztából, akkor kész a pudding!
Miután elkészült a pudding, készítsd el a vaníliaszószt. Ehhez melegíts fel 200 ml tejet egy kis lábasban, majd add hozzá a vaníliát és egy kevés cukrot. Folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg a szósz sűrűsödik.
Ha túl sűrű lenne a szósz, adj hozzá még egy kis tejet, hogy krémesebb állagot kapj!
Tálald a meleg Malva puddingot a vaníliaszósszal, és ízlés szerint szórj rá egy kevés friss gyümölcsöt vagy egy csipet cukrot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.