Malva pudding tálalva vaníliaszósszal

Malva pudding klasszikus vaníliaszósszal

A Malva pudding egy híres dél-afrikai édesség, amely gazdag, édes és krémes ízvilágával nyűgözi le a desszertkedvelőket. Az étel az angol és holland konyha hatásait tükrözi, de a dél-afrikaiak az évek során sajátos módon alakították át. A vaníliaszósz hozzáadásával igazán gazdag ízélményt biztosít, és tökéletes választás ünnepi alkalmakkor. A Malva pudding egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó desszert, amely a klasszikus édességek kedvelőinek garantáltan tetszeni fog.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 g Cukor
2 db Tojás
50 g Vaj
2 tk. Sütőpor
250 ml Tej
1 ek. Ecet
1 tk. Vanília esszencia
200 ml Krémes vaníliaszósz (a tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel a cukorral, majd add hozzá a puha vajat, a vanília esszenciát, a sütőport, a lisztet és végül a tejet. Keverd jól össze, hogy homogén masszát kapj.

    A tésztát ne keverd túl, hogy ne legyen túl sűrű a végeredmény!

    2

    Egy kisebb tűzálló edényt kenj ki vajjal, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Használj tűpróbát: ha a tűt tisztán ki tudod húzni a tésztából, akkor kész a pudding!

    3

    Miután elkészült a pudding, készítsd el a vaníliaszószt. Ehhez melegíts fel 200 ml tejet egy kis lábasban, majd add hozzá a vaníliát és egy kevés cukrot. Folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg a szósz sűrűsödik.

    Ha túl sűrű lenne a szósz, adj hozzá még egy kis tejet, hogy krémesebb állagot kapj!

    4

    Tálald a meleg Malva puddingot a vaníliaszósszal, és ízlés szerint szórj rá egy kevés friss gyümölcsöt vagy egy csipet cukrot.