A lisztet szitáld egy tálba, és készíts egy kis mélyedést a közepén. Az élesztőt és a cukrot keverd el a meleg vízben, és öntsd a liszthez.
A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztulhat. Melegnek, de nem forrónak kell lennie!
Adj hozzá sót és olívaolajat, majd gyúrd a tésztát simára. Hagyd pihenni 1 órán keresztül, amíg megkel.
Ne gyúrd túl keményre a tésztát, mert akkor nem lesz puha és könnyű!
Amíg a tészta kel, a kashk-ot keverd össze egy kis vízzel, hogy sűrűbb pasztát kapj. A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze.
A kashk-ot az ízlésed szerint hígíthatod, ha sűrűnek találod.
Egy serpenyőben melegíts egy kis olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát. Add hozzá a kashk-ot, és keverd simára.
A fokhagyma ne égjen meg, különben keserű lesz, így pirítsd alacsony hőmérsékleten.
Ha a kashk már sima és ízes, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Ez lesz a töltelék a Manakish tetejére.
A kashk nem kell túl sokáig főzni, csak össze kell keverni a fűszerekkel és egy kis olívaolajjal.
A tésztát oszd fel kis golyókká, és nyújtsd ki őket vékony körökké. Kenj rájuk egy vékony réteg kashkos tölteléket.
Ne rakj túl sok tölteléket a tésztára, mert sütés közben kifolytathatja!
Süsd a Manakish-t 220°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a kashk enyhén karamellizálódik.
Süsd őket aranybarnára, de ne hagyd túlsütni, mert a tészta megszáradhat.
Tálald az ételt frissen, joghurttal tálalva, hogy gazdagítsd az ízét és finom frissességet adjon.
A joghurt segít enyhíteni a fűszeres tölteléket és friss, krémes textúrát ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.