Manakish kashkkal, joghurttal tálalva

Manakish kashkkal

A Manakish egy híres közel-keleti étel, amely a fűszeres húsos töltelékkel vagy sajttal töltött tészták egyfajta változata. Az étel származása a Levante-i országokhoz, például Libanonhoz és Szíriához vezethető vissza, ahol hagyományosan reggeliként vagy könnyű étkezésként szolgálták fel. A kashk a közel-keleti konyha egyik különleges alapanyaga, amely gazdag és savanykás ízt ad az ételnek, miközben friss és könnyű ízélményt biztosít. A joghurt frissessége és krémessége kiemeli az étel gazdag ízét, amely minden falattal emlékeztet minket a közel-keleti konyha egyedülálló élvezetére.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kenyérliszt
10 g Élesztő
300 ml Víz
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Cukor
1 tk.
150 g Kashk (kefir sűrítmény)
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerek (kömény, pirospaprika, bors)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld egy tálba, és készíts egy kis mélyedést a közepén. Az élesztőt és a cukrot keverd el a meleg vízben, és öntsd a liszthez.

    A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztulhat. Melegnek, de nem forrónak kell lennie!

    2

    Adj hozzá sót és olívaolajat, majd gyúrd a tésztát simára. Hagyd pihenni 1 órán keresztül, amíg megkel.

    Ne gyúrd túl keményre a tésztát, mert akkor nem lesz puha és könnyű!

    3

    Amíg a tészta kel, a kashk-ot keverd össze egy kis vízzel, hogy sűrűbb pasztát kapj. A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze.

    A kashk-ot az ízlésed szerint hígíthatod, ha sűrűnek találod.

    4

    Egy serpenyőben melegíts egy kis olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát. Add hozzá a kashk-ot, és keverd simára.

    A fokhagyma ne égjen meg, különben keserű lesz, így pirítsd alacsony hőmérsékleten.

    5

    Ha a kashk már sima és ízes, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Ez lesz a töltelék a Manakish tetejére.

    A kashk nem kell túl sokáig főzni, csak össze kell keverni a fűszerekkel és egy kis olívaolajjal.

    6

    A tésztát oszd fel kis golyókká, és nyújtsd ki őket vékony körökké. Kenj rájuk egy vékony réteg kashkos tölteléket.

    Ne rakj túl sok tölteléket a tésztára, mert sütés közben kifolytathatja!

    7

    Süsd a Manakish-t 220°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a kashk enyhén karamellizálódik.

    Süsd őket aranybarnára, de ne hagyd túlsütni, mert a tészta megszáradhat.

    8

    Tálald az ételt frissen, joghurttal tálalva, hogy gazdagítsd az ízét és finom frissességet adjon.

    A joghurt segít enyhíteni a fűszeres tölteléket és friss, krémes textúrát ad az ételnek.