A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a sót, majd a víz felét apránként hozzáöntjük és elkezdjük összedolgozni.
A víz hőmérséklete legyen langyos, hogy az élesztő aktiválódjon, de ne legyen túl forró, mert akkor megöli az élesztőt.
A tésztát jól kidolgozzuk, hogy sima és rugalmas legyen, majd letakarjuk és hagyjuk 1 órán át kelni.
Ha nincs elég meleg a kelesztéshez, egy meleg törölközővel letakarva és a sütőben egy kis edény vízzel segíthetünk gyorsabban kelni a tésztának.
Míg a tészta kel, készítsük el a za’atar fűszerkeveréket: keverjük össze az olívaolajat, a tahint, a citromlevet, a zúzott fokhagymát és a za’atar fűszerkeveréket.
A tahin hozzáadásával egy krémesebb textúrájú fűszeres olajat kapunk, amely gazdagítja a manakish ízét.
Miután a tészta megkelt, osszuk fel 4 egyenlő részre és formázzunk belőlük kisebb korongokat.
A tésztát nyújtsuk vékonyra, hogy a manakish igazán ropogós legyen, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vékony, mert akkor törékeny lesz.
A korongokat egy sütőpapíros tepsire helyezzük, és a fűszeres olajjal gazdagon megkenjük őket.
Ne spóroljunk a fűszerkeverékkel, hiszen ez adja a manakish jellegzetes ízét.
Süssük a manakisht 220°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig, amíg szép aranybarna és ropogós lesz.
Ha a manakish szélei gyorsan pirulnak, de a közepe még nem sült meg teljesen, érdemes egy kis fóliával letakarni, hogy egyenletesen átsüljön.
A kész manakisht frissen, melegen tálaljuk, akár egy kis joghurttal vagy friss salátával.
A manakish önálló ételként is tökéletes, de kísérhetjük friss paradicsomsalátával vagy hummusszal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.