Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapok áztatási ideje általában 5-10 perc, de nézd meg a csomagoláson a pontos időt.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.
A vaníliarudat a tejszínnel együtt melegítsd, majd vedd ki, mielőtt a zselatint hozzáadnád.
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.
Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a lábost alacsony lángra, és kevergesd, amíg fel nem oldódik.
Öntsd hozzá a mandulalikőrt, és óvatosan keverd össze, hogy a likőr íze jól érvényesüljön.
A mandulalikőrt ízlés szerint adagolhatod, de ne vidd túlzásba, mert elnyomhatja a többi ízt.
Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.
A poharakat ferdén is megtöltheted, hogy érdekesebb megjelenést kapjon a panna cotta.
Tálalás előtt díszítsd a panna cottát pirított mandulaforgáccsal és friss mentával a tetején.
A mandulaforgácsot száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb íze legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.