Mandulalikőrös panna cotta tálalva

Mandulalikőrös panna cotta

A mandulalikőrös panna cotta az olasz desszert egy luxusváltozata, amely a klasszikus tejszínes alapot gazdagítja a mandulalikőr finom, édeskés ízével. A pirított mandulaforgács extra textúrát és ízt ad az édességnek, amely kiválóan alkalmas ünnepi vacsorák lezárásaként vagy romantikus alkalmakra. Ez a desszert mindenkit lenyűgöz a letisztult megjelenésével és a harmonikus ízvilágával.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
5 db Zselatinlapok
100 ml Mandulalikőr
20 g Mandulaforgács
2 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapok áztatási ideje általában 5-10 perc, de nézd meg a csomagoláson a pontos időt.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.

    A vaníliarudat a tejszínnel együtt melegítsd, majd vedd ki, mielőtt a zselatint hozzáadnád.

    3

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.

    Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a lábost alacsony lángra, és kevergesd, amíg fel nem oldódik.

    4

    Öntsd hozzá a mandulalikőrt, és óvatosan keverd össze, hogy a likőr íze jól érvényesüljön.

    A mandulalikőrt ízlés szerint adagolhatod, de ne vidd túlzásba, mert elnyomhatja a többi ízt.

    5

    Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A poharakat ferdén is megtöltheted, hogy érdekesebb megjelenést kapjon a panna cotta.

    6

    Tálalás előtt díszítsd a panna cottát pirított mandulaforgáccsal és friss mentával a tetején.

    A mandulaforgácsot száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb íze legyen.