Mérd ki az összes hozzávalót. A szeletelt mandulát enyhén pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz, majd tedd félre hűlni.
A mandula pirítása kiemeli az ízét és ropogósabbá teszi.
Keverőtálban vegyítsd a lisztet, élesztőt, cukrot és sót. Ez az alapkeverék fogja megadni a naan szerkezetét.
Használj jó minőségű élesztőt a legjobb eredmény eléréséhez.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat. Keverd össze fakanállal, majd kézzel dolgozd össze, míg tésztát kapsz.
A joghurt puhábbá és rugalmasabbá teszi a tésztát.
Gyúrd 10 percig, amíg a tészta sima, rugalmas lesz. Tipp: ha ragad, kis lisztet adhatsz hozzá, de ne szárítsd ki.
A megfelelő gyúrás elengedhetetlen a jó állagú naanhoz.
Takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 óráig, míg duplájára nő.
A kelesztéshez ideális hely a meleg sütő vagy egy napos ablakpárkány.
Ha megkelt, oszd 6 részre, formázz belőlük gombócokat, majd nyújtsd ki ovális alakúra, kb. 0,5 cm vastagra.
Lisztezd be a felületet, hogy a tészta ne ragadjon.
Szórd meg a kinyújtott naanok tetejét a pirított mandulával, és finoman nyomkodd bele a tésztába, hogy ne potyogjon le sütés közben.
A mandulát sütés előtt érdemes rányomkodni, hogy ne égjen meg.
Forrósíts fel egy vastag falú serpenyőt. Süsd a naanokat oldalanként 1-2 percig, amíg barna foltok jelennek meg, és a tészta kissé felfúvódik.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a naan gyorsan megsüljön és ne száradjon ki.
Amikor elkészült, még melegen kend meg olvasztott vajjal. A vajas mandulás felület kellemes roppanós textúrát ad.
A vaj még gazdagabbá teszi az ízét és fényesebb külsőt kölcsönöz a naannak.
Tálald frissen, melegen – önmagában vagy akár édes mártogatós mellé is kiváló.
A naan önmagában is finom, de kínálhatsz hozzá joghurtos mártogatóst, chutney-t vagy akár mézet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.