Mandulás panna cotta tálalva

Mandulás panna cotta

A panna cotta az olasz Piemont régióból származik, és az évek során számos ízesítéssel készült változata született. A mandulás panna cotta egy igazán elegáns és kifinomult verzió, amely a lágy textúrát és a mandula gazdag, enyhén édeskés ízét ötvözi. Képzeld el, ahogy a selymes panna cotta egy falat után szétolvad a szádban, miközben a pirított mandula ropogós textúrája tökéletes kontrasztot ad a krémes édességhez. A tökéletes panna cotta titka a jó minőségű mandulakrém és a megfelelő állagú tejszínes keverék. Próbáld ki ezt a változatot egy kevés mézzel vagy csokoládéreszelékkel díszítve, hogy még különlegesebb legyen!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
510 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Tejszín
100 ml Tej
100 g Mandulakrém
60 g Cukor
1 db Vaníliarúd
3 db Zselatinlap
30 g Pirított mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.

    Fontos a hideg víz, különben a zselatin összeragad. Ne áztasd túl sokáig, mert széteshet.

    2

    Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.

    A vaníliarúd helyett használhatsz vanília kivonatot is, de a rúd intenzívebb ízt ad. Vigyázz, ne forrald fel, mert a tejszín kicsapódhat.

    3

    Vedd le a tűzről, majd add hozzá a mandulakrémet. Keverd addig, amíg teljesen felolvad és egyneművé válik a keverék.

    A jó minőségű, sima mandulakrém elengedhetetlen a tökéletes állaghoz. Ha darabos a krém, szűrd át a keveréket.

    4

    Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a mandulás keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatin csak meleg közegben oldódik fel, de a keverék ne legyen forró, különben a zselatin elveszíti a zselésítő képességét.

    5

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges vaníliadarabokat, majd öntsd kis formákba vagy poharakba.

    A szűrés biztosítja a selymes, sima állagot. A poharakat érdemes megtölteni egy kiöntő segítségével, hogy ne csöpögjön mellé.

    6

    Hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A hűtési idő alatt érdemes letakarni a poharakat folpackkal, hogy ne vegyék át a hűtő szagait.

    7

    Tálalás előtt díszítsd pirított mandulával és ízlés szerint egy kevés mézzel vagy csokoládéreszelékkel a még gazdagabb élmény érdekében.

    A pirított mandula intenzívebb ízt ad. A méz helyett használhatsz juharszirupot is. A csokoládéreszelék helyett kakaóport is szórhatsz a tetejére.