Mangós panna cotta friss gyümölcsökkel és mangószósszal díszítve

Mangós panna cotta

A panna cotta egy klasszikus olasz desszert, amelyet a tejszínes alap és a selymes textúra tesz igazán különlegessé. A mangós változat egy frissítő csavart ad a hagyományos recepthez, mivel az édes, egzotikus mangó íze tökéletesen kiegészíti a lágy panna cottát. Ez az egyszerű, de elegáns desszert ideális választás nyári estékre, romantikus vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
250 ml Tej
100 g Kristálycukor
1 db Vaníliarúd
6 db Zselatinlap
200 g Mangó
50 g Porcukor
1 ek. Citromlé
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe 5 percre, hogy megpuhuljanak.

    Ügyelj, hogy a víz hideg legyen, különben a zselatin összeragad.

    2

    Egy lábosban melegítsd fel a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot közepes lángon, de ne forrald fel.

    A tejszín és a tej ne forrjon, mert akkor a panna cotta állaga nem lesz tökéletes.

    3

    Vágd félbe a vaníliarudat, kapard ki a magokat, és add a tejszínes keverékhez.

    A vaníliarúd helyett használhatsz vanília kivonatot is, de a vaníliarúd intenzívebb ízt ad.

    4

    Vedd le a tűzről, nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a meleg tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódnak.

    A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon bennük víz. A zselatin csak melegben oldódik, de a keverék ne legyen forró, mert a zselatin elveszítheti a zselésítő képességét.

    5

    Öntsd a panna cottát kis poharakba vagy formákba, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A poharakat töltsd színültig, mert a panna cotta kissé össze fog esni hűlés közben.

    6

    Közben készítsd el a mangószószt: turmixold le a mangót a porcukorral, a citromlével és a vízzel, majd főzd 5-7 percig, amíg besűrűsödik.

    A mangószószhoz használj érett, lédús mangót. A citromlé segít megőrizni a mangó színét és ízét. A szószt ne főzd túl sűrűre, mert hűlés közben még tovább sűrűsödik.

    7

    Hagyd kihűlni a mangószószt, majd tálaláskor kanalazd a panna cotta tetejére.

    A mangószózt teljesen hűtsd ki, mielőtt a panna cotta tetejére kanalazod, különben a panna cotta megolvad.

    8

    Díszítsd friss mangószeletekkel és esetleg egy kevés mentalevéllel.

    A mentalevél frissítő ízt ad a desszertnek.