A mangókat hámozd meg, majd a gyümölcs húsát pürésítsd simára.
A legjobb, ha érett, de nem túlérett mangót használsz, mert annak a legintenzívebb az íze. Ha nincs friss mangód, használhatsz fagyasztott mangót is, de azt előtte olvaszd ki.
A tojássárgáját verd habosra a porcukorral, amíg világos, habos krémet nem kapsz.
A tojássárgáját és a porcukrot minél tovább vered, annál könnyebb és habosabb lesz a parfé.
Egy kis lábosban, közepes lángon, melegítsd fel a mangó pürét. Amikor forrni kezd, öntsd a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett, hogy elkerüld a tojások kicsapódását.
Fontos, hogy a mangópüré ne legyen túl forró, amikor a tojásos keverékhez öntöd, mert akkor a tojások kicsapódhatnak. A folyamatos keverés elengedhetetlen a csomók elkerülése érdekében.
A mangós-tojásos keveréket tedd vissza a tűzhelyre, és folyamatosan keverd, amíg a keverék besűrűsödik és kicsit krémes állagú lesz.
Vigyázz, hogy a krém ne forrjon, mert akkor a tojás kicsapódhat. A krém akkor jó, ha bevonja a kanál hátulját.
A tejszínt egy másik tálban verd fel kemény habbá. Ügyelj rá, hogy ne legyen túlválasztott, hogy krémes állagot kapj.
A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie, hogy jól felverhető legyen. A tálat és a habverőt is érdemes előtte a hűtőbe tenni.
Lassan és óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt a mangós keverékbe. A spatulát használva ügyelj arra, hogy ne törjön össze a hab, és megőrizze könnyed állagát.
A tejszínt több részletben forgasd a mangós keverékbe, hogy ne essen össze a hab.
A kész keveréket öntsd egy tálba vagy egy szilikon formába, majd tedd a mélyhűtőbe. Minimum 4-6 órát hagyd fagyasztani, de az ízek még jobban összeérnek, ha egy egész éjszakát pihentetjük.
Ha szilikon formát használsz, könnyebb lesz kifordítani a parfé. A fagyasztási idő függ a fagyasztó teljesítményétől.
Tálalás előtt 5 perccel vedd ki a parfé formát a fagyasztóból, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Egy meleg vízbe mártott késsel könnyedén vághatsz a parféba.
A parfé tetejét díszítheted friss mangódarabokkal, tejszínhabbal vagy csokoládéforgáccsal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.