Maracujás panna cotta pohárban

Maracujás panna cotta

A panna cotta Észak-Olaszországból származik, és az egyszerű, krémes édességek egyik legkedveltebb típusa. A maracujás változat egzotikus csavart ad a klasszikus desszertnek, frissítő ízvilágával tökéletes választás egy forró nyári napon. Az élénk sárga maracujapüré nemcsak ízben, hanem látványban is különlegessé teszi ezt az ételt, amelyet kezdők is bátran elkészíthetnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
80 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
4 db Zselatinlap
150 ml Maracujapüré
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapoknak teljesen víz alatt kell lenniük.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.

    A tejszínt ne forrald, csak melegítsd fel, hogy a cukor feloldódjon.

    3

    Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne víz, mert az befolyásolhatja a panna cotta állagát.

    4

    Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd elegáns poharakba. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).

    A szűrés biztosítja a sima, krémes állagot. A hűtési idő alatt ne mozgasd a poharakat, hogy egyenletesen szilárduljon meg a panna cotta.

    5

    Melegítsd fel a maracujapürét enyhén, hogy selymesebb textúrát kapjon, majd hűtsd le.

    A maracujapürét ne forrald, csak melegítsd, hogy a keményítője aktiválódjon, és selymesebb legyen.

    6

    Amikor a panna cotta megszilárdult, öntsd a maracujapürét a tetejére, és egyenletesen oszd el.

    A maracujapürét csak tálalás előtt öntsd a panna cotta tetejére, hogy ne áztassa el.

    7

    Tálalás előtt díszítsd friss maracuja magokkal és egy kevés friss mentával.

    A menta frissességet kölcsönöz a desszertnek.