Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapoknak teljesen víz alatt kell lenniük.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.
A tejszínt ne forrald, csak melegítsd fel, hogy a cukor feloldódjon.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne víz, mert az befolyásolhatja a panna cotta állagát.
Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd elegáns poharakba. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A szűrés biztosítja a sima, krémes állagot. A hűtési idő alatt ne mozgasd a poharakat, hogy egyenletesen szilárduljon meg a panna cotta.
Melegítsd fel a maracujapürét enyhén, hogy selymesebb textúrát kapjon, majd hűtsd le.
A maracujapürét ne forrald, csak melegítsd, hogy a keményítője aktiválódjon, és selymesebb legyen.
Amikor a panna cotta megszilárdult, öntsd a maracujapürét a tetejére, és egyenletesen oszd el.
A maracujapürét csak tálalás előtt öntsd a panna cotta tetejére, hogy ne áztassa el.
Tálalás előtt díszítsd friss maracuja magokkal és egy kevés friss mentával.
A menta frissességet kölcsönöz a desszertnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.