Margherita pizza rukkolával tálalva

Margherita pizza rukkolával

A Margherita pizza rukkolával a klasszikus olasz recept egy frissítő és izgalmas változata. A ropogós tészta, a paradicsomszósz és az olvadt mozzarella alapja tökéletesen harmonizál a rukkola enyhén borsos ízével. Ez az étel nemcsak gyorsan elkészíthető, hanem elegáns választás baráti összejövetelekhez vagy családi vacsorákhoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 óra 32 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
300 ml Langyos víz
3 ek. Olívaolaj
200 ml Paradicsomszósz
250 g Mozzarella sajt
1 csokor Friss bazsalikom
50 g Rukkola

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Adj hozzá langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A víz hőmérséklete ne legyen túl magas (max. 30-35°C), mert az elpusztíthatja az élesztőt. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz, ez kb. 8-10 perc.

    2

    A megkelt tésztát oszd két egyenlő részre, majd nyújtsd ki vékony kör alakúra. Helyezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. Ha a tészta nehezen nyúlik, hagyd pihenni 5-10 percig.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és helyezd rá a felszeletelt mozzarella sajtot.

    A paradicsomszósz lehet passzírozott paradicsom, vagy házi készítésű szósz is. A mozzarella sajtot ne tedd túl vastagon, mert a pizza túl vizes lehet.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra. Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta ropogósra sül, és a sajt megolvad.

    A pizzát minél magasabb hőfokon süsd, hogy a tészta ropogós legyen. Ha van pizzaköved, használd azt a tökéletes eredményért.

    5

    Tálalás előtt szórd meg a pizzát friss rukkolával és bazsalikomlevelekkel, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A rukkolát és a bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, hogy friss és üde maradjon. Használj jó minőségű extra szűz olívaolajat.