Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Adj hozzá langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz hőmérséklete ne legyen túl magas (max. 30-35°C), mert az elpusztíthatja az élesztőt. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz, ez kb. 8-10 perc.
A megkelt tésztát oszd két egyenlő részre, majd nyújtsd ki vékony kör alakúra. Helyezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. Ha a tészta nehezen nyúlik, hagyd pihenni 5-10 percig.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és helyezd rá a felszeletelt mozzarella sajtot.
A paradicsomszósz lehet passzírozott paradicsom, vagy házi készítésű szósz is. A mozzarella sajtot ne tedd túl vastagon, mert a pizza túl vizes lehet.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra. Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta ropogósra sül, és a sajt megolvad.
A pizzát minél magasabb hőfokon süsd, hogy a tészta ropogós legyen. Ha van pizzaköved, használd azt a tökéletes eredményért.
Tálalás előtt szórd meg a pizzát friss rukkolával és bazsalikomlevelekkel, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A rukkolát és a bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, hogy friss és üde maradjon. Használj jó minőségű extra szűz olívaolajat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.