Marha Bulgogi Gyömbérrel koreai stílusú étel tálalva

Marha Bulgogi Gyömbérrel

A Bulgogi a koreai konyha egyik legismertebb ételének számít, amely marhahúsból készül, és fűszeres szójaszószban pácolják. A Marha Bulgogi Gyömbérrel változata a hagyományos bulgogi ízeket ötvözi a friss, aromás gyömbér erőteljes ízével, amely még különlegesebbé teszi az ételt. Ez az étel tökéletes választás, ha valami gazdag ízvilágú, gyorsan elkészíthető ételt szeretnél.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (karaj vagy lapocka, vékony szeletekre vágva)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámolaj
3 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)
1 ek. Friss gyömbér (reszelt)
2 ek. Piros chili paszta (gochujang)
1 db Hagyma (karikázva)
1 tk. Szezámmag (pirítva)
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony szeletekre vágd fel, ügyelj arra, hogy egyenletesen vastag szeletek legyenek, hogy könnyebben meg tudjunk sütni.

    Ha nehézséget okoz a hús szeletelése, tedd egy fél órára a fagyasztóba, hogy könnyebben vágd fel.

    2

    Készítsd el a pácot: egy tálban keverd össze a szójaszószt, barna cukrot, szezámolajat, reszelt gyömbért, fokhagymát és a gochujangot.

    A gochujang chili paszta erősen csípős, ha nem szereted a túl csípős ételt, csökkentsd a mennyiségét.

    3

    A szeletelt marhahúst tedd a pácba, és alaposan forgasd meg, hogy minden szelet jól bevonódjon a fűszeres keverékkel. Hagyd pihenni 30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Ha van időd, pihentesd a húst akár egy órán keresztül, így az ízek még intenzívebbek lesznek.

    4

    A hagymát karikázd fel, majd egy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon. Tedd bele a hagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg enyhén megpuhul.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert megkeményedhet. Inkább csak enyhén üvegesedjen.

    5

    A marhahúst rakd a serpenyőbe, és folyamatos kevergetés mellett süsd meg. Ügyelj arra, hogy ne rakd bele egyszerre az összes húst, hogy a hús szép pirult legyen.

    Ne próbáld egyszerre túl sok húst a serpenyőbe tenni, mert akkor nem fog szépen megpirulni.

    6

    Amikor a hús szépen megpirult, szórd meg pirított szezámmaggal, és keverd össze.

    A szezámmag ropogós textúrát ad az ételnek, és kiemeli a fűszeres ízeket.

    7

    Tálald melegen, és szórd meg még egy kevés pirított szezámmaggal, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    A friss szezámmag segít a fűszerek kiemelésében és a textúra gazdagításában.