Marha Bulgogi Ssamjang SzĂłsszal koreai stĂ­lusĂș Ă©tel tĂĄlalva

Marha Bulgogi Ssamjang SzĂłsszal

A Bulgogi a koreai konyha egyik legismertebb Ă©telĂ©nek szĂĄmĂ­t, amely marhahĂșsbĂłl kĂ©szĂŒl, Ă©s fƱszeres szĂłjaszĂłszban pĂĄcoljĂĄk. A Marha Bulgogi Ssamjang SzĂłsszal vĂĄltozata a hagyomĂĄnyos bulgogi Ă­zeket ötvözi a ssamjang szĂłsz gazdag, umami Ă­zĂ©vel, amely egy kĂŒlönleges Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs, ha valami kĂŒlönlegesre vĂĄgysz egy gyors Ă©s finom vacsorĂĄhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs (karaj vagy lapocka, vĂ©kony szeletekre vĂĄgva)
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. Barna cukor
⭕ 2 ek. Szezámolaj
⭕ 3 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)
⭕ 1 ek. Friss gyömbĂ©r (reszelt)
⭕ 2 ek. Piros chili paszta (gochujang)
⭕ 1 db Hagyma (karikázva)
⭕ 2 ek. Ssamjang szósz
⭕ 1 tk. Szezámmag (pirítva)
⭕ 2 ek. Olaj a sĂŒtĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂ©kony szeletekre vĂĄgd fel, ĂŒgyelj arra, hogy egyenletesen vastag szeletek legyenek, hogy könnyebben meg tudjunk sĂŒtni.

    Ha nehĂ©zsĂ©get okoz a hĂșs szeletelĂ©se, tedd egy fĂ©l ĂłrĂĄra a fagyasztĂłba, hogy könnyebben vĂĄgd fel.

    2

    Készítsd el a påcot: egy tålban keverd össze a szójaszószt, barna cukrot, szezåmolajat, reszelt gyömbért, fokhagymåt és a gochujangot.

    A gochujang chili paszta erƑsen csĂ­pƑs, ha nem szereted a tĂșl csĂ­pƑs Ă©telt, csökkentsd a mennyisĂ©gĂ©t.

    3

    A szeletelt marhahĂșst tedd a pĂĄcba, Ă©s alaposan forgasd meg, hogy minden szelet jĂłl bevonĂłdjon a fƱszeres keverĂ©kkel. Hagyd pihenni 30 percig, hogy a hĂșs ĂĄtvegye az Ă­zeket.

    Ha van idƑd, pihentesd a hĂșst akĂĄr egy ĂłrĂĄn keresztĂŒl, Ă­gy az Ă­zek mĂ©g intenzĂ­vebbek lesznek.

    4

    A hagymĂĄt karikĂĄzd fel, majd egy serpenyƑben melegĂ­ts olajat közepes lĂĄngon. Tedd bele a hagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd 2-3 percig, amĂ­g enyhĂ©n megpuhul.

    A hagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert megkemĂ©nyedhet. InkĂĄbb csak enyhĂ©n ĂŒvegesedjen.

    5

    A marhahĂșst rakd a serpenyƑbe, Ă©s folyamatos kevergetĂ©s mellett sĂŒsd meg. Ügyelj arra, hogy ne rakd bele egyszerre az összes hĂșst, hogy a hĂșs szĂ©p pirult legyen.

    Ne prĂłbĂĄld egyszerre tĂșl sok hĂșst a serpenyƑbe tenni, mert akkor nem fog szĂ©pen megpirulni.

    6

    Amikor a hĂșs szĂ©pen megpirult, add hozzĂĄ a ssamjang szĂłszt, Ă©s alaposan keverd el. Az Ă©telnek most egy gazdag, sƱrƱ, fƱszeres Ă­zt kell kapnia.

    A ssamjang szĂłsz sƱrƱ, ezĂ©rt ĂŒgyelj arra, hogy egyenletesen keveredjen el a hĂșssal.

    7

    Szórd meg a kész ételt pirított szezåmmaggal, és tålald melegen.

    A pirĂ­tott szezĂĄmmag friss, ropogĂłs textĂșrĂĄt ad az Ă©telnek, Ă©s kiemeli a fƱszeres Ă­zeket.