Marha burrito rizzsel, fekete babbal és cheddar sajttal

Marha Burrito

A marha burrito Mexikó északi régióiból származó étel, amely az Egyesült Államokban vált világszerte ismertté. Története egészen a 20. század elejére nyúlik vissza, ahol kezdetben egyszerű utcai ételként árulták, majd gyorsan a hétköznapok egyik legkedveltebb fogásává vált. Képzeld el, ahogy a marhahús, a fűszerek és a sajt összetéveszthetetlen illata átjárja a konyhádat, miközben elkészíted ezt a burritót. A marha burrito titka az ízek harmóniájában rejlik, ahol a szaftos hús és a bab-rizs párosítását az olvadó cheddar sajt koronázza meg. Ideális gyors ebédként, vacsoraként, vagy akár partikra is, ahol könnyen fogyasztható és nagy sikert arat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
2450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Nagy tortilla lap
400 g Darált marhahús
200 g Főtt rizs
200 g Fekete bab konzerv
150 g Reszelt cheddar sajt
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Olaj
1 tk.
0.5 tk. Őrölt bors
2 ek. Burrito fűszerkeverék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra.

    A hagymát és fokhagymát egyforma méretűre aprítsd, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    Serpenyőben melegíts olajat közepes lángon, majd pirítsd meg benne a vöröshagymát, amíg üveges lesz. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    Add hozzá a darált marhahúst a hagymás alaphoz, fűszerezd burrito fűszerkeverékkel, sóval és borssal. Pirítsd alaposan, míg szépen megpirul és morzsás állagú lesz.

    A húst érdemes több részletben pirítani, hogy ne hűljön le a serpenyő, és a hús szépen megpiruljon.

    4

    Csepegtesd le és öblítsd át a konzerv fekete babot, majd add hozzá a marhahúshoz, és keverd össze, pirítsd további 2-3 percig.

    A bab átöblítése eltávolítja a felesleges keményítőt és nátriumot.

    5

    Keverd hozzá a főtt rizst, melegítsd át alaposan, majd vedd le a serpenyőt a tűzről.

    Használj előző napi rizst, mert az kevésbé lesz ragacsos.

    6

    A tortilla lapokat rövid ideig melegítsd meg egy serpenyőben, hogy könnyen kezelhetők legyenek, és ne törjenek töltés közben.

    A tortilla lapokat mikróban is megmelegítheted, nedves papírtörlőbe csomagolva.

    7

    A tortilla közepére adagold a rizses-babos-marhahúsos tölteléket, szórd meg bőségesen reszelt cheddar sajttal, majd hajtsd össze burrito formába: először alulról, majd oldalról behajtva, szorosan tekerd fel.

    Ne töltsd túl a tortillát, mert akkor nehéz lesz feltekerni és szétrepedhet. A tölteléket a tortilla közepére, hosszanti irányban helyezd el.

    8

    Az elkészült burritókat serpenyőben röviden megpiríthatod, hogy kívül ropogós legyen. Tálald melegen, ízlés szerint tejföllel, guacamoléval vagy friss salátával.

    A burritókat sütőben is megpiríthatod, 180 fokon, kb. 10 perc alatt.