Marha Galbi, koreai marhahĂșs pĂĄcban, szezĂĄmmaggal

Marha Galbi

A Marha Galbi a koreai konyha egyik legnĂ©pszerƱbb Ă©telĂ©nek szĂĄmĂ­t, amelyet marhahĂșsbĂłl kĂ©szĂ­tenek. A hĂșs kĂŒlönleges pĂĄcban ĂĄzik, majd lassan megfƑ, Ă­gy lesz rendkĂ­vĂŒl Ă­zletes Ă©s omlĂłs. A Marha Galbi gyakran tĂĄrsul rizshez Ă©s koreai köretekhez, Ă©s minden egyes falatja egy gazdag, fƱszeres Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. KoreĂĄban ezt az Ă©telt szinte minden ĂŒnnepi alkalomra elkĂ©szĂ­tik, Ă©s a csalĂĄdok közös Ă©tkezĂ©seinek alapjĂĄt kĂ©pezi.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs (rib-eye vagy short ribs)
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 2 ek. Rizsbor
⭕ 300 ml Víz
⭕ 1 tk. Szezámmag
⭕ 0.5 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgd kisebb darabokra, majd a csontokat is tisztĂ­tsd meg, ha szĂŒksĂ©ges.

    A hĂșs minĂ©l frissebb, annĂĄl jobb lesz. A rövid bordĂĄkat (short ribs) Ă©rdemes hosszabb ideig pĂĄcolni.

    2

    A fokhagymåt és hagymåt apróra vågd fel, majd tedd félre.

    A fokhagyma Ă­zesĂ­ti a hĂșst, Ă­gy minĂ©l aprĂłbbra vĂĄgod, annĂĄl jobban kioldĂłdik az Ă­ze.

    3

    Egy tålban keverd össze a szójaszószt, szezåmolajat, cukrot, rizsbort és vizet.

    A rizsbor adja az étel gazdag ízét, ha nem talålsz rizsbor, hasznålhatsz fehérbort is.

    4

    Add hozzå a fokhagymåt, hagymåt, és keverd jól össze a påcot.

    Ha van idƑd, hagyd a hĂșst egy ĂłrĂĄn keresztĂŒl pĂĄcolĂłdni, hogy minĂ©l Ă­zesebb legyen.

    5

    A pĂĄcolt hĂșst tegyĂŒk egy serpenyƑbe, Ă©s pirĂ­tsuk közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten mindkĂ©t oldalĂĄt 3-4 percig.

    Ne tĂșl forrĂł serpenyƑt hasznĂĄlj, mert a pĂĄc könnyen odaĂ©ghet, ha tĂșl magas a hƑmĂ©rsĂ©klet.

    6

    Add hozzĂĄ a maradĂ©k pĂĄcot a serpenyƑbe, Ă©s pĂĄrold a hĂșst 20-25 percig, amĂ­g teljesen megpuhul.

    IdƑnkĂ©nt keverd meg a hĂșst, hogy a pĂĄc egyenletesen bevonja.

    7

    A végén szórd meg a szezåmmal, és tålald melegen, példåul friss rizs mellett.

    A szezĂĄmmag fokozza az Ă©tel Ă­zĂ©t Ă©s textĂșrĂĄjĂĄt, Ă­gy frissen tĂĄlalva a legfinomabb.