Marha Galbi, koreai marhahús pácban, szezámmaggal

Marha Galbi

A Marha Galbi a koreai konyha egyik legnépszerűbb ételének számít, amelyet marhahúsból készítenek. A hús különleges pácban ázik, majd lassan megfő, így lesz rendkívül ízletes és omlós. A Marha Galbi gyakran társul rizshez és koreai köretekhez, és minden egyes falatja egy gazdag, fűszeres élményt nyújt. Koreában ezt az ételt szinte minden ünnepi alkalomra elkészítik, és a családok közös étkezéseinek alapját képezi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (rib-eye vagy short ribs)
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Cukor
2 ek. Rizsbor
300 ml Víz
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd a csontokat is tisztítsd meg, ha szükséges.

    A hús minél frissebb, annál jobb lesz. A rövid bordákat (short ribs) érdemes hosszabb ideig pácolni.

    2

    A fokhagymát és hagymát apróra vágd fel, majd tedd félre.

    A fokhagyma ízesíti a húst, így minél apróbbra vágod, annál jobban kioldódik az íze.

    3

    Egy tálban keverd össze a szójaszószt, szezámolajat, cukrot, rizsbort és vizet.

    A rizsbor adja az étel gazdag ízét, ha nem találsz rizsbor, használhatsz fehérbort is.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, hagymát, és keverd jól össze a pácot.

    Ha van időd, hagyd a húst egy órán keresztül pácolódni, hogy minél ízesebb legyen.

    5

    A pácolt húst tegyük egy serpenyőbe, és pirítsuk közepes hőmérsékleten mindkét oldalát 3-4 percig.

    Ne túl forró serpenyőt használj, mert a pác könnyen odaéghet, ha túl magas a hőmérséklet.

    6

    Add hozzá a maradék pácot a serpenyőbe, és párold a húst 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Időnként keverd meg a húst, hogy a pác egyenletesen bevonja.

    7

    A végén szórd meg a szezámmal, és tálald melegen, például friss rizs mellett.

    A szezámmag fokozza az étel ízét és textúráját, így frissen tálalva a legfinomabb.