A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd a csontokat is tisztítsd meg, ha szükséges.
A hús minél frissebb, annál jobb lesz. A rövid bordákat (short ribs) érdemes hosszabb ideig pácolni.
A fokhagymát és hagymát apróra vágd fel, majd tedd félre.
A fokhagyma ízesíti a húst, így minél apróbbra vágod, annál jobban kioldódik az íze.
Egy tálban keverd össze a szójaszószt, szezámolajat, cukrot, rizsbort és vizet.
A rizsbor adja az étel gazdag ízét, ha nem találsz rizsbor, használhatsz fehérbort is.
Add hozzá a fokhagymát, hagymát, és keverd jól össze a pácot.
Ha van időd, hagyd a húst egy órán keresztül pácolódni, hogy minél ízesebb legyen.
A pácolt húst tegyük egy serpenyőbe, és pirítsuk közepes hőmérsékleten mindkét oldalát 3-4 percig.
Ne túl forró serpenyőt használj, mert a pác könnyen odaéghet, ha túl magas a hőmérséklet.
Add hozzá a maradék pácot a serpenyőbe, és párold a húst 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.
Időnként keverd meg a húst, hogy a pác egyenletesen bevonja.
A végén szórd meg a szezámmal, és tálald melegen, például friss rizs mellett.
A szezámmag fokozza az étel ízét és textúráját, így frissen tálalva a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.