Marha katsu, ropogós panírozott marhahús tonkatsu szósszal

Marha Katsu

A marha katsu egy ínycsiklandó japán étel, amely a panírozott marhahúst és a tonkatsu szószt kombinálja. Az étel gazdag, fűszeres ízeket kínál, miközben a panírozott hús ropogós és szaftos marad. Az étel Japánban rendkívül népszerű, és egyre több helyen találkozhatunk vele világszerte. A marha katsu hagyományosan rizssel és savanyúsággal tálalják, de sokan salátával is szeretik. Az étel egyszerű, mégis gazdag ízvilágú, és tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. lábszár vagy felsál)
100 g Panko breadcrumbs
1 db Egg
50 g All-purpose flour
2 ek. Soy sauce
1 ek. Sesame oil
1 db Cabbage
500 ml Vegetable oil
2 ek. Tonkatsu sauce

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Preheat the oil in a deep pan to 170°C for frying.

    To check the oil temperature, drop in a small piece of breadcrumb. If it bubbles and rises to the surface quickly, the oil is ready.

    2

    Season the beef with soy sauce and sesame oil, then dredge in the flour, dip in the beaten egg, and coat with panko breadcrumbs.

    Ensure the beef is coated well in each step. Press the breadcrumbs gently to make sure they stick.

    3

    Carefully fry the beef in the hot oil for about 4-5 minutes on each side, or until golden brown and crispy.

    Fry in batches to avoid overcrowding and maintain oil temperature.

    4

    Once fried, drain the beef on paper towels to remove excess oil.

    Let the beef rest for a minute to redistribute the juices inside.

    5

    Slice the beef into strips and serve with shredded cabbage and tonkatsu sauce.

    Serve with rice and pickles for an authentic meal.