Martabak Manis Nutellával, egy félbehajtott finomság Nutellával és szezámmaggal a tetején.

Martabak Manis Nutellával

A Martabak Manis egy tradicionális indonéz édesség, amely az utcai árusok egyik legnépszerűbb fogása. Az édes, puha tészta és a gazdag töltelék kombinációja egy igazi ínycsiklandó élvezetet ad. Az indonéz konyha egyik legismertebb édessége, amelyet különféle töltelékekkel, mint például Nutellával, csokival, szezámmal és cukorral kínálnak. A Nutella tökéletes választás a Martabakhoz, mivel gazdag krémességével és édes ízével még különlegesebbé teszi az ételt. Képzeld el, ahogy a Nutella olvad, miközben a Martabak frissen sül, és az illata belengi a konyhát – egyszerűen ellenállhatatlan.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
100 g Cukor
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
200 ml Tej
2 db Tojás
50 g Vaj
150 g Nutella
2 ek. Szezámmag
2 ek. Cukor (töltelékhez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és sót. Add hozzá a tojásokat és a tejet, majd alaposan keverd össze, hogy egy sima, sűrű tésztát kapj.

    A tészta legyen sima, de ne túl folyós. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet, hogy a tészta ne legyen túl híg.

    2

    A vajat olvaszd meg, majd keverd bele a tésztába. Ez segít, hogy a tészta rugalmasabb legyen, és könnyebben formázható.

    Használj olvasztott vajat, hogy a tésztát könnyen összekeverhesd, és ne legyen csomós.

    3

    Melegíts fel egy nagyobb serpenyőt vagy teflonlapot. Önts egy kevés olajat vagy vajat a serpenyőbe, majd öntsd bele a tésztát. Süsd alacsony hőmérsékleten, amíg a teteje kezd megszilárdulni, majd fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is.

    Ha nem szeretnél túl sok olajat használni, akkor egy ecsettel is kenheted a serpenyőt, hogy csak vékony rétegben kerüljön bele az olaj.

    4

    Amikor mindkét oldala szép aranybarna, vedd ki a tésztát a serpenyőből és tedd egy tiszta tányérra. Hagyj egy kis időt, hogy egy kicsit hűljön.

    Ne hagyd a tésztát túl sokáig a serpenyőben, hogy ne száradjon ki. Ha túl vastag lett, a közepén nem sül meg rendesen.

    5

    A közepére kenj egy bőséges adag Nutellát, majd szórd meg a szezámmaggal és egy kevés cukorral.

    Ne spórolj a Nutellával, mivel ez adja meg az étel krémességét és édességét. A szezámmag extra ropogós textúrát ad.

    6

    Hajtsd félbe a tésztát, és tálald melegen. Ha szeretnéd, még egy kis Nutellát is kenhetsz a tetejére.

    A Martabak Manis legjobb, ha frissen tálalod, így élvezheted a nutellás töltelék olvadt állagát.