Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
Használj jéghideg vizet a zselatinlapok áztatásához, ez segít megőrizni a rugalmasságukat.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.
Közepes lángon melegítsd, hogy a tejszín ne égjen le.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
A zselatint alaposan nyomkodd ki, különben vizes lesz a panna cotta.
A mascarponét keverd simára, majd fokozatosan add hozzá a tejszínes keveréket, folyamatosan kevergetve, hogy csomómentes legyen.
A mascarponét szobahőmérsékleten használd, hogy könnyebben keverhető legyen. A tejszínes keveréket lassan adagold a mascarponéhoz, hogy elkerüld a csomósodást.
Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd elegáns poharakba. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A szűrés biztosítja a tökéletesen sima állagot. A hűtőben legalább 4 órán át hagyd, hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt díszítsd friss bogyós gyümölcsökkel, például áfonyával, málnával vagy szederrel.
A bogyós gyümölcsök savanykás íze remekül kiegészíti a mascarpone édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.