Matcha panna cotta tálalva

Matcha panna cotta

A panna cotta az olasz Piemont régióból származik, de az évek során számos változata született, köztük a matcha teával készült verzió, amely az ázsiai ízeket hozza el ebbe a klasszikus desszertbe. Képzeld el, ahogy az élénk zöld színű, lágy matcha panna cotta egy falat után szétolvad a szádban, miközben a matcha enyhén fanyar íze tökéletes egyensúlyt alkot az édes tejszínnel. A tökéletes panna cotta titka a megfelelő matcha arány és a lassú melegítés – így lesz igazán selymes és harmonikus. Próbáld ki ezt a modern változatot fehércsokoládé forgáccsal vagy friss bogyós gyümölcsökkel díszítve!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
410 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Tejszín
100 ml Tej
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
2 tk. Matcha por
3 db Zselatinlap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.

    A zselatinlapokat egyesével tedd a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.

    2

    Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.

    Használj jó minőségű tejszínt a legjobb eredmény érdekében. A vaníliarúd helyett használhatsz vanília kivonatot, de a rúd intenzívebb ízt ad.

    3

    Egy külön tálban keverd el a matcha port egy kevés meleg tejjel, hogy csomómentes legyen, majd add a tejszínes keverékhez, és alaposan keverd el.

    A matcha por könnyen csomósodik, ezért fontos, hogy először kevés meleg tejjel keverd simára. Használj habverőt vagy egy kis kézi tejhabosítót.

    4

    Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a meleg keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatin csak meleg közegben oldódik fel, de a keverék ne legyen forró, különben a zselatin elveszíti a zselésítő képességét. Győződj meg róla, hogy a zselatin teljesen feloldódott.

    5

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges matcha- vagy vaníliadarabokat, majd öntsd kis formákba vagy poharakba.

    A szűrés biztosítja a sima, krémes állagot. A poharakat érdemes előhűteni.

    6

    Hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A hűtési idő alatt érdemes letakarni a poharakat folpackkal, hogy ne vegyék át a hűtő szagait.

    7

    Tálalás előtt szórd meg egy kevés matcha porral, és ízlés szerint díszítheted fehércsokoládé forgáccsal vagy friss gyümölccsel.

    A matcha porral való meghintés fokozza a desszert megjelenését és ízét. A fehércsokoládé és a friss gyümölcs remekül passzol a matcha ízéhez.