A medvehagymĂĄt alaposan mosd meg, majd egy Ă©les kĂ©ssel vĂĄgd aprĂłra. Ha nem szereted az erĆs ĂzĂ©t, ĂĄztasd be egy kis tejbe pĂĄr percre, Ăgy enyhĂ©bb lesz az aromĂĄja.
A medvehagymĂĄt Ă©rdemes közvetlenĂŒl felhasznĂĄlĂĄs elĆtt felvĂĄgni, hogy minĂ©l több Ăzanyag megmaradjon benne.
Egy keverĆtĂĄlban keverd össze a tĂșrĂłt, az aprĂtott medvehagymĂĄt, a tejfölt, a tojĂĄst, a sĂłt Ă©s borsot. Ez lesz a töltelĂ©k. Tipp: VillĂĄval törd ĂĄt a tĂșrĂłt, hogy egynemƱbb legyen az ĂĄllaga.
Ha a töltelĂ©k tĂșl hĂg lenne, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s zsemlemorzsĂĄt vagy lisztet, hogy felszĂvja a felesleges nedvessĂ©get.
A rĂ©teslapokat egyenkĂ©nt terĂtsd ki, Ă©s kend meg vĂ©konyan olĂvaolajjal. KettĆt-hĂĄrmat egymĂĄsra rĂ©tegezve dolgozz, Ăgy erĆsebb lesz a tĂ©sztarĂ©teg. A töltelĂ©ket hosszĂĄban helyezd a lap szĂ©lĂ©re, majd tekerd fel szorosan.
A rĂ©teslapok nagyon gyorsan kiszĂĄradnak, ezĂ©rt mindig takard le Ćket egy nedves konyharuhĂĄval, amĂg nem hasznĂĄlod fel Ćket.
A burekeket helyezd egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsibe. A tetejĂŒket kend meg kevĂ©s tejföllel elkevert tojĂĄssal, hogy szĂ©p szĂnt kapjanak sĂŒtĂ©s közben.
A tojĂĄsos tejföllel valĂł kenĂ©s helyett hasznĂĄlhatsz olvasztott vajat is, az is szĂ©p szĂnt ad a bureknek.
SĂŒsd 200°C-ra elĆmelegĂtett sĂŒtĆben kb. 25-30 percig, amĂg a tetejĂŒk aranybarnĂĄra sĂŒl. Tipp: Ne nyisd ki tĂșl gyakran a sĂŒtĆ ajtajĂĄt, hogy egyenletesen sĂŒljenek!
Ha a burek teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval, hogy ne Ă©gjen meg.
A megsĂŒlt burekeket hagyd pĂĄr percig pihenni, majd langyosan tĂĄlald. MellĂ© kĂnĂĄlhatsz friss salĂĄtĂĄt vagy tejfölt.
A burek a legfinomabb frissen, langyosan tĂĄlalva. Ha marad, hƱtĆben tĂĄrold, Ă©s sĂŒtĆben melegĂtsd Ășjra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.