Medvehagymás és parmezános bao bun tálalva

Medvehagymás és parmezános bao bun

A medvehagyma a tavasz egyik legvártabb ígérete a természetben – illatos, enyhén fokhagymás levelei azonnal feldobják bármely fogást. A parmezánnal együtt egy selymesen pikáns párosítás születik, amelyet különleges szintre emel, ha egy puha, gőzölt bao tésztába zárunk. A recept ötvözi az ázsiai és a közép-európai ízvilágot, modern köntösben. A bao tészta semlegessége hagyja érvényesülni a parmezán sós gazdagságát és a medvehagyma friss karakterét, míg a ropogós répa és saláta szín- és textúrabombát hoz a harapásba. Ahogy a medvehagyma sül az olajon, és a parmezán olvadni kezd, a konyha megtelik szezonalitással és ígérettel. Ez a bao bun remek választás tavasszal piknikhez, brunch-hoz vagy egy egyszerű, mégis különleges vacsorához. Próbáld ki pirított dióval vagy friss reszelt szerecsendióval is, ha extra mélységet adnál az ízekhez!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Bao bun
100 g Medvehagyma
60 g Parmezán sajt (reszelt)
80 g Salátalevél
80 g Sárgarépa
1 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Mikrozöldek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A medvehagymát alaposan mosd meg, csepegtesd le, majd vágd vékony csíkokra. A fokhagymát aprítsd finomra. A répát julienne-re vágd, a salátaleveleket tépd kisebb darabokra.

    A medvehagymát alaposan mosd meg, mert sokszor földes lehet. A julienne vágáshoz használhatsz zöldséghámozót is.

    2

    Egy serpenyőben melegíts fel olívaolajat, dobd rá a fokhagymát, majd pár másodperc után add hozzá a medvehagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg megfonnyad, de ne barnuljon meg.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet. A medvehagymát csak addig pirítsd, amíg összeesik, különben elveszti az aromáját.

    3

    Keverd hozzá a reszelt parmezánt, és kevergetve hagyd, hogy kissé megolvadjon a medvehagymán. Ez egy selymes, intenzív ízű tölteléket eredményez.

    Frissen reszelt parmezánt használj, mert az íze sokkal intenzívebb, mint a előre reszeltnek.

    4

    A bao bunokat gőzöld bambuszgőzölőben vagy fémszűrőn keresztül lefedve 6-8 percig, amíg puhák és átmelegednek. Ne nyisd ki közben, hogy a gőz ne illanjon el.

    Ha nincs gőzölőd, akkor egy nagyobb lábasba tegyél vizet, forrald fel, tegyél bele egy szűrőt, amibe a bucikat teszed, és fedd le.

    5

    A bao bunokat nyisd szét, az aljukba helyezz friss salátalevelet, majd jöhet a ropogós sárgarépa, és végül kanalazd rá a parmezános-medvehagymás keveréket.

    A salátalevelek közül a ropogósabb fajtákat válaszd, mint például a jégsaláta.

    6

    Szórd meg fekete szezámmaggal és díszítsd mikrozöldekkel. Tálald azonnal, amíg a bao puha, a töltelék pedig friss és olvadt.

    A mikrozöldek helyett használhatsz apróra vágott snidlinget is.

    7

    Tipp: a parmezánt reszelés után pár másodpercre a serpenyő aljához érintve ráolvaszthatod a bao belsejére is – ez extra ízbombát ad.

    Ez a tipp már tartalmaz tippet, nem szükséges hozzáadni.