A lisztet, sütőport, fahéjat és szegfűszeget keverjük össze egy tálban.
A fűszereket érdemes jól összekeverni a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.
Egy másik tálban keverjük el a cukrot, olívaolajat, narancslét, mézet, tojást és vanília kivonatot.
Ha szeretnénk, a narancslé helyett citromlevet is használhatunk, hogy frissebb ízt kapjunk.
A folyékony hozzávalókat öntsük a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk.
Ne keverjük túl, mert a túl sok keverés kemény tésztát eredményezhet.
A tésztát pici golyókká formáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A golyók méretének egyenletesnek kell lennie, hogy egyformán süljenek.
Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, amíg aranybarna színűek nem lesznek.
Figyeljünk a sütési időre, mert a túl hosszú sütés kiszáríthatja a süteményt.
Miután a sütemények megsültek, hagyjuk őket kihűlni, majd a tetejüket kenjük meg mézzel.
A méz nemcsak édesíti, hanem egy kis fényt és ragyogást is ad a süteményeknek.
Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott dióval.
A diót lehet pirítani is, hogy még intenzívebb ízt kapjunk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.