Melomakarona sütemény fahéjjal és szegfűszeggel díszítve

Melomakarona fahéjjal és szegfűszeggel

A Melomakarona egy tradicionális görög sütemény, amelyet általában a karácsonyi és húsvéti ünnepekre készítenek. Az édes, fűszeres íze és a méz ragyogása tökéletesen illik az ünnepi asztalra, és a dióval való díszítés még finomabbá teszi ezt a klasszikus édességet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 tk. Fahéj
0.5 tk. Szegfűszeg
150 g Cukor
120 ml Olívaolaj
50 ml Frissen facsart narancslé
2 ek. Méz
50 ml Víz
1 db Tojás
1 tk. Vanília kivonat
50 g Dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, fahéjat és szegfűszeget keverjük össze egy tálban.

    A fűszereket érdemes jól összekeverni a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    2

    Egy másik tálban keverjük el a cukrot, olívaolajat, narancslét, mézet, tojást és vanília kivonatot.

    Ha szeretnénk, a narancslé helyett citromlevet is használhatunk, hogy frissebb ízt kapjunk.

    3

    A folyékony hozzávalókat öntsük a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk.

    Ne keverjük túl, mert a túl sok keverés kemény tésztát eredményezhet.

    4

    A tésztát pici golyókká formáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

    A golyók méretének egyenletesnek kell lennie, hogy egyformán süljenek.

    5

    Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, amíg aranybarna színűek nem lesznek.

    Figyeljünk a sütési időre, mert a túl hosszú sütés kiszáríthatja a süteményt.

    6

    Miután a sütemények megsültek, hagyjuk őket kihűlni, majd a tetejüket kenjük meg mézzel.

    A méz nemcsak édesíti, hanem egy kis fényt és ragyogást is ad a süteményeknek.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott dióval.

    A diót lehet pirítani is, hogy még intenzívebb ízt kapjunk.