A sziruphoz egy lábasban keverd össze a mézet, cukrot, vizet és citromlevet. Forrald fel, majd 5 percig főzd. Ezután vedd le a tűzről és hagyd teljesen kihűlni.
A méz érzékeny a hőre – ne forrald túl sokáig, mert elveszíti az aromáját.
Egy nagy tálban keverd össze a narancslevet, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
A szódabikarbóna azonnal habzani fog a narancslével – ez normális reakció.
Add hozzá a grízt és a lisztet, majd keverd össze kézzel, amíg puha, kissé olajos tésztát kapsz. Ne gyúrd túl, csak éppen álljon össze.
Ne használd a robotgépet, mert a tészta könnyen túlkeverhető és kemény lesz!
Formázz ovális, domború kis süteményeket (kb. diónyi méretűeket), és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tetejüket finoman bevághatod egy villa segítségével, hogy szebben beszívják a szirupot.
Süsd 180°C-on 25–30 percig, míg aranybarnára sülnek.
A hosszabb sütés ropogósabb külsőt ad – ne süsd túl, különben kiszárad.
A frissen sült sütiket még forrón helyezd a hideg szirupba, és hagyd benne 30–60 másodpercig, majd szedd ki egy tálra.
Forgasd át őket a szirupban, hogy minden oldaluk átitatódjon.
Szórd meg a tetejüket darált dióval, amíg még enyhén melegek.
A diónak jobban tapad a felülete, ha a sütemény még kissé nedves a sziruptól.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.