A sziruphoz keverd össze a mĂ©zet, a cukrot, a vizet Ă©s a citromlevet. Forrald fel, majd 5 percig fĆzd alacsony lĂĄngon. Hagyd teljesen kihƱlni.
A mĂ©z Ăze jobban megmarad, ha nem forralod tĂșl sokĂĄig â csak Ă©pp gyöngyözzön.
Egy nagy tålban keverd össze a narancslevet, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfƱszeget és a szódabikarbónåt.
A szĂłdabikarbĂłna reakciĂłba lĂ©p a savakkal â azonnal keverd el, amint beleöntöd!
Add hozzĂĄ a lisztet Ă©s a grĂzt. Keverd össze kĂ©zzel, amĂg puha, kissĂ© olajos tĂ©sztĂĄt kapsz. Ne gyĂșrd tĂșl â csak annyira, hogy összeĂĄlljon.
A tĂșlzott gyĂșrĂĄs kemĂ©ny tĂ©sztĂĄt eredmĂ©nyez â csak finoman forgasd össze.
FormĂĄzz diĂłnyi mĂ©retƱ ovĂĄlis sĂŒtiket, Ă©s helyezd Ćket sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire.
A sĂŒtemĂ©nyek tetejĂ©t enyhĂ©n bekarcolhatod, hogy jobban beszĂvjĂĄk a szirupot.
SĂŒsd 180°C-ra elĆmelegĂtett sĂŒtĆben kb. 25â30 percig, amĂg aranybarnĂĄk lesznek.
A hosszabb sĂŒtĂ©s segĂti a szirup jobb felszĂvĂłdĂĄsĂĄt â ne hagyd megĂ©gni!
A forrĂł sĂŒtiket mĂĄrtsd bele a hideg szirupba, hagyd benne 30â60 mĂĄsodpercig, majd szedd ki Ćket egy tĂĄlra.
Forgasd ĂĄt Ăłvatosan, hogy minden oldala egyenletesen ĂĄtitatĂłdjon.
SzĂłrd meg a tetejĂŒket azonnal a durvĂĄra vĂĄgott vagy szeletelt mandulĂĄval.
A mandula jobban megtapad, ha mĂ©g sziruptĂłl nedves a felĂŒlet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.