A sziruphoz keverd össze a cukrot, vizet és citromlevet, majd forrald fel. Főzd alacsony lángon 5 percig, és hagyd teljesen kihűlni.
A vaj hozzáadásával gazdagabb, krémesebb ízt kapsz, ami a szirupban is jól érvényesül.
Egy nagy tálban keverd össze a narancslét, cukrot, vajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
A vaj puha legyen, hogy könnyebben elkeveredjen a többi hozzávalóval.
Add hozzá a lisztet és a grízt, majd keverd össze kézzel, amíg puha, enyhén olajos tésztát kapsz. Ne gyúrd túl.
A vajjal készült tészta könnyen formázható, de vigyázz, hogy ne gyúrd túl, mert akkor keményebb lesz.
Formázz diónyi, ovális sütiket, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta ragadós lehet, ezért a kezed nedvesítésével könnyebben formázhatod.
Süsd 180°C-on 25–30 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A vaj miatt a sütemények egy kicsit puhábbak lesznek, de ne süsd túl, hogy megőrizzék a textúrájukat.
A forró sütiket tedd a hideg szirupba 30–60 másodpercre, majd tedd őket egy tálra hűlni.
A szirup gyorsan beszívódik, így a sütiket gyorsan átforgathatod benne.
Tálalás előtt megszórhatod reszelt narancshéjjal vagy apróra vágott dióval.
A frissen reszelt narancshéj és a dió remekül illik a vajjal készült tésztához, frissítő és ropogós hatást adva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.