A sziruphoz keverd össze a cukrot, vizet Ă©s citromlevet, majd forrald fel. FĆzd alacsony lĂĄngon 5 percig, Ă©s hagyd teljesen kihƱlni.
A vaj hozzĂĄadĂĄsĂĄval gazdagabb, krĂ©mesebb Ăzt kapsz, ami a szirupban is jĂłl Ă©rvĂ©nyesĂŒl.
Egy nagy tålban keverd össze a narancslét, cukrot, vajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfƱszeget és a szódabikarbónåt.
A vaj puha legyen, hogy könnyebben elkeveredjen a többi hozzåvalóval.
Add hozzĂĄ a lisztet Ă©s a grĂzt, majd keverd össze kĂ©zzel, amĂg puha, enyhĂ©n olajos tĂ©sztĂĄt kapsz. Ne gyĂșrd tĂșl.
A vajjal kĂ©szĂŒlt tĂ©szta könnyen formĂĄzhatĂł, de vigyĂĄzz, hogy ne gyĂșrd tĂșl, mert akkor kemĂ©nyebb lesz.
FormĂĄzz diĂłnyi, ovĂĄlis sĂŒtiket, Ă©s helyezd Ćket sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsibe.
A tĂ©szta ragadĂłs lehet, ezĂ©rt a kezed nedvesĂtĂ©sĂ©vel könnyebben formĂĄzhatod.
SĂŒsd 180°C-on 25â30 percig, amĂg aranybarnĂĄk lesznek.
A vaj miatt a sĂŒtemĂ©nyek egy kicsit puhĂĄbbak lesznek, de ne sĂŒsd tĂșl, hogy megĆrizzĂ©k a textĂșrĂĄjukat.
A forrĂł sĂŒtiket tedd a hideg szirupba 30â60 mĂĄsodpercre, majd tedd Ćket egy tĂĄlra hƱlni.
A szirup gyorsan beszĂvĂłdik, Ăgy a sĂŒtiket gyorsan ĂĄtforgathatod benne.
TĂĄlalĂĄs elĆtt megszĂłrhatod reszelt narancshĂ©jjal vagy aprĂłra vĂĄgott diĂłval.
A frissen reszelt narancshĂ©j Ă©s a diĂł remekĂŒl illik a vajjal kĂ©szĂŒlt tĂ©sztĂĄhoz, frissĂtĆ Ă©s ropogĂłs hatĂĄst adva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.