A sziruphoz keverd össze a cukrot, vizet Ă©s citromlevet, majd forrald fel. FĆzd alacsony lĂĄngon 5 percig, Ă©s hagyd teljesen kihƱlni.
A szirupot hidegen öntsd a forrĂł sĂŒtemĂ©nyekre, hogy jobban beszĂvĂłdjon.
Egy nagy tålban keverd össze a narancslét, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfƱszeget és a szódabikarbónåt.
A szĂłdabikarbĂłna jĂłl habzik a narancslĂ©vel, Ăgy könnyen lazĂtja a tĂ©sztĂĄt.
Add hozzĂĄ a teljes kiĆrlĂ©sƱ lisztet Ă©s a grĂzt, majd keverd össze kĂ©zzel, amĂg puha, enyhĂ©n olajos tĂ©sztĂĄt kapsz. Ne gyĂșrd tĂșl.
A teljes kiĆrlĂ©sƱ liszt kicsit durvĂĄbb ĂĄllagot ad a tĂ©sztĂĄnak, de nem baj, ha enyhĂ©n szemcsĂ©s marad.
FormĂĄzz diĂłnyi, ovĂĄlis sĂŒtiket, Ă©s helyezd Ćket sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsibe.
Ha a tĂ©szta tĂșl ragadĂłs, nedvesĂtsd meg a kezedet a formĂĄzĂĄshoz.
SĂŒsd 180°C-on 25â30 percig, amĂg aranybarnĂĄk lesznek.
A teljes kiĆrlĂ©sƱ liszt miatt ne sĂŒsd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, hogy megmaradjon az omlĂłssĂĄga.
A forrĂł sĂŒtiket tedd a hideg szirupba 30â60 mĂĄsodpercre, majd tedd Ćket egy tĂĄlra hƱlni.
A szirupot ne hagyd tĂșl sokĂĄig a sĂŒtiken, kĂŒlönben tĂșl puha lesz.
TĂĄlalĂĄs elĆtt megszĂłrhatod reszelt narancshĂ©jjal vagy aprĂłra vĂĄgott diĂłval.
A narancshĂ©j Ă©s a diĂł extra Ăzt ad a sĂŒtemĂ©nyeknek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.