Melomakarona teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel, mĂ©zes sziruppal ĂĄtitatva

Melomakarona teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel

A Melomakarona egy hagyomĂĄnyos görög karĂĄcsonyi Ă©dessĂ©g, amelyet mĂ©zes sziruppal ĂĄztatnak. A teljes kiƑrlĂ©sƱ lisztet hasznĂĄlva a sĂŒtemĂ©ny egĂ©szsĂ©gesebb alternatĂ­vĂĄt kĂ­nĂĄl, miközben megƑrzi az eredeti Ă­zeket. A narancsos, fƱszeres tĂ©szta Ă©s a mĂ©zes szirup kombinĂĄciĂłja friss Ă©s gazdag Ă­zt ad, mĂ­g a teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt adja meg a textĂșrĂĄt Ă©s a mĂ©lysĂ©get. Technikai tipp: a teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt durvĂĄbb ĂĄllagot ad a tĂ©sztĂĄnak, de ez segĂ­t abban, hogy a sĂŒtemĂ©nyek mĂ©g Ă­zletesebbek Ă©s tĂĄplĂĄlĂłbbak legyenek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 Ăłra
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 500 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt
⭕ 100 g GrĂ­z (finomszemƱ)
⭕ 120 ml NarancslĂ©
⭕ 100 g Cukor
⭕ 200 ml Napraforgóolaj
⭕ 1 tk. Ɛrölt fahĂ©j
⭕ 0.5 tk. SzegfƱszeg (Ƒrölt)
⭕ 1 tk. Szódabikarbóna
⭕ 1 db NarancshĂ©j
⭕ 150 ml Ásványvíz
⭕ 100 g Cukor (sziruphoz)
⭕ 150 ml Víz (sziruphoz)
⭕ 2 ek. CitromlĂ© (sziruphoz)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sziruphoz keverd össze a cukrot, vizet Ă©s citromlevet, majd forrald fel. FƑzd alacsony lĂĄngon 5 percig, Ă©s hagyd teljesen kihƱlni.

    A szirupot hidegen öntsd a forrĂł sĂŒtemĂ©nyekre, hogy jobban beszĂ­vĂłdjon.

    2

    Egy nagy tålban keverd össze a narancslét, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfƱszeget és a szódabikarbónåt.

    A szódabikarbóna jól habzik a narancslével, így könnyen lazítja a tésztåt.

    3

    Add hozzĂĄ a teljes kiƑrlĂ©sƱ lisztet Ă©s a grĂ­zt, majd keverd össze kĂ©zzel, amĂ­g puha, enyhĂ©n olajos tĂ©sztĂĄt kapsz. Ne gyĂșrd tĂșl.

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt kicsit durvĂĄbb ĂĄllagot ad a tĂ©sztĂĄnak, de nem baj, ha enyhĂ©n szemcsĂ©s marad.

    4

    FormĂĄzz diĂłnyi, ovĂĄlis sĂŒtiket, Ă©s helyezd Ƒket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsibe.

    Ha a tĂ©szta tĂșl ragadĂłs, nedvesĂ­tsd meg a kezedet a formĂĄzĂĄshoz.

    5

    SĂŒsd 180°C-on 25–30 percig, amĂ­g aranybarnĂĄk lesznek.

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt miatt ne sĂŒsd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, hogy megmaradjon az omlĂłssĂĄga.

    6

    A forrĂł sĂŒtiket tedd a hideg szirupba 30–60 mĂĄsodpercre, majd tedd Ƒket egy tĂĄlra hƱlni.

    A szirupot ne hagyd tĂșl sokĂĄig a sĂŒtiken, kĂŒlönben tĂșl puha lesz.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt megszĂłrhatod reszelt narancshĂ©jjal vagy aprĂłra vĂĄgott diĂłval.

    A narancshĂ©j Ă©s a diĂł extra Ă­zt ad a sĂŒtemĂ©nyeknek.